Magyar leiras:

Azon programoknál, ahol a helyszín sajátosságai miatt nem tartható a látogatók közötti másfél méter, továbbra is ajánljuk a maszk viselését.
_______________________________________________________________________________________

Csík János és a Mezzo zenekar új közös lemezén friss, lendületes előadásban a magyar népzenével együtt szólalnak meg a szórakoztató, jó hangulatú jazz ízű dallamok. Az album – ahogy Csík Jánostól megszokhattuk – precízen összeállított különböző stílusú dalok elegye, ami szerethetően idéz meg régi és új zenéket. A közreműködő zenészek közül egyesek a népzenéhez, mások inkább a jazz muzsikához állnak közelebb, amitől színes, újszerű és magával ragadó lesz a zenekar muzsikája: szokatlan és mégis jólesően ismerős.

Részletek az albumról megjelent kritikákból:

„rendkívül jól áll nekik ez a fülbemászó dallamvezetés, ami közben persze nem felejtenek el folk-önmaguk maradni. Egy-két nótából igazi rádiósláger kerekedhetne, rajtuk nem múlik.”

„a Szép a tavasz, szép a nyár (Fonó, 2019) című debütálás kifejezetten szívhez szólóra, és nagyon szórakoztatóra sikerült. Először is: nagyon jó hallgatni, régi kedves dallamok és népzenei minták vannak pop-dzsesszbe, régi-új sanzonos/könnyűzenés dalokba csomagolva, vagy azokból kibontogatva.” 

„… a népzene ragtime-ba hajlik, a bluegrass meg egészen természetes módon folytatódik népdalban, máris elérkeztünk a Csík-féle metódushoz, azazhogy meglepően sokféle zeneiség képes egymásra rímelni…”

(Rácz Mihály, Lángoló gitárok)

INFO:
facebook.com/csikjanosesamezzo
youtube: Csík János és a Mezzo