Magyar leiras:

A Nyárestek főszereplői a bécsi klasszika óriásai, Mozart és Beethoven lesznek.

Keller András és a Concerto Budapest elsősorban az egészségügyben dolgozóknak ajánlja a koncerteket.

Június 25. 19:30

Mozart nyitánnyal indul az este. A Cosí fan tutte, vagyis a Mind így csinálják címet viselő opera szellemesen, a zeneszerzőre jellemző játékossággal mutatja be a szerelem igaz természetét. Mozart Sinfonia concertantéja a hangversenytermek egyik legnépszerűbb darabja. Keller András és Homoky Gábor ihletett játékában kiegészíti és inspirálja egymást a két hangszer, a hegedű és a brácsa. Beethoven II. szimfóniája igen derűs, vidám alkotás annak ellenére, hogy a szerző hallása a komponáláskor már romlani kezdettA Concerto Budapestet Keller András vezényli.

július 7. 19:30

Mozart egy kevéssé ismert operája, A színigazgató nyitány csendül fel elsőként, utána az A-dúr zongoraverseny (K.414) Várjon Dénessel. Akoncert egyik fénypontja Beethoven VIII. szimfóniája lesz, amelyet szerzője szerényen csak „az én kicsi F-dúr szimfóniám”-ként emlegetett, különbséget téve az ugyanebben a hangnemben írt, nagyobb lélegzetvételű VI. szimfóniától


Tájékoztató a MOMkultban megvalósuló rendezvények részvételi feltételeiről:

A 194/2021. (IV.26.) Kormányrendeletnek megfelelően, valamint a helyszínt üzemeltető MOM Kulturális Központ Nonprofit Kft. belső rendelkezései és külön szabályai alapján a 2021.06.17-én megrendezésre kerülő „Concerto Nyárestek” kulturális eseményen  azon koronavírus ellen védett személyek, valamint felügyeletük alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személyek vehetnek részt, akik ezt védettségi igazolvánnyal tudják igazolni! A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány (plasztik kártya, applikáció) és a személyazonosságot igazoló hatósági igazolvány egyidejű bemutatásával és ellenőrzésével a belépéskor történik. Kérjük a látogatókat, hogy a gyors, torlódásmentes bejutást segítsék az igazolványok előkészítésével. Az ellenőrzés a beléptetés idejét meghosszabbíthatja, kérjük, hogy lehetőség szerint korábban érkezzenek a helyszínre!

A ruhatár zárva tart.

A MOMkult nézőterét és vendégforgalmi tereit hidegködképzési technikával fertőtlenítjük, rendelkezésre állnak kézfertőtlenítő állomások, valamint a színházteremben ritkított széksorokkal, nagyobb távolságban foglalhatnak helyet egymástól a látogatók. A MOMkult teljes területén kötelező az orrot és szájat eltakaró arcmaszk viselése.

Kérjük, hogy aki betegnek érzi magát, ne jöjjön el az eseményre, ezzel elkerülve nézőtársai egészségének és az esemény biztonságos lebonyolításának veszélyeztetését.