Magyar leiras:

A Cleveland Orchestra Youth Orchestra Ifjúsági Zenekar idén ünnepli megalakulásának 33. évfordulóját.

Megalakulása óta számtalan hazai és külföldi koncertet adott és méltán került be az Amerikai Egyesült Államok legrangosabb ifjúsági zenekarai közé.

A Jahja Ling által alapított zenekar célja a fiatal, tehetséges zenészek felkarolása és támogatása. Komolyzenei fejlődést biztosít, illetve koncerttapasztalatot ad mind hazai, mind nemzetközi színpadokon a középiskolás korú zenészeinek.

Az ifjú tehetségek elsősorban Ohio-ból kerülnek a zenekarba, amely megalakulása óta számtalan híres zenészt adott a zenei életnek.

A zenekar művészeti igazgatója és karmestere, Vinay Parameswaran, második éve irányítja a munkát. Korábban a Nashville-i Szimfonikusokat vezényelte több mint 150 koncerten, többek között a Bostoni Filharmonikusok Tanglewood Zenei Központjában. Számos zenekarral vendégkarmesterként is koncertezett, így a Nemzeti Szimfonikus Zenekarral, a Milwaukee Szimfonikusokkal, illetve a Jacksonville-i Szimfonikusokkal. Koncertmunkái mellett részt vett operaelőadások színpadra állításában is: Verdi Nabucco, Mozart Varázsfuvola és Donizetti Szerelmi bájital című műve az ő vezetésével került előadásra Philadelphiában.