Magyar leiras:

Felhívjuk látogatóink szíves figyelmét, hogy a MOMkult épületében a maszkviselés kötelező!
_____________________________________________________________________________________

A koncert a GetCloser Jazz Fest 2022 keretei között kerül megrendezésre.
A fesztivál további napi programja:
PÁRNICKZY QUARTET

Christian McBride ötszörös Grammy-díjas bőgős-zeneszerző
, akiben korlátlan lehetőségek rejlettek 1989-ben, amikor Juilliard-diákként New Yorkba érkezett. Ma már több mint 300 kísérőzenekari felvétellel és zenekarvezetőként 11, a kritikusok által elismert albummal ő az „Alsó frekvenciák ura”. Az elmúlt évtizedekben olyanokkal játszott együtt, mint Sting, Chick Corea, Paul McCartney, Pat Metheny, Roy Haynes, Wynton Marsalis, John McLaughlin és George Duke. Folyamatosan turnézik triójával és az Inside Straight nevű kvintettjével. Emellett ő a Christian McBride Big Band frontembere is.

Christian McBride 2007-ben mutatkozott be az Inside Straight nevű kvintettje a legendás Village Vanguardban. A kritikusok és a rajongók egyaránt áradoztak erről az akusztikus erőműről. Christian McBride ezután két Inside Straight albumot adott ki a Mack Avenue Recordsnál, a Kind of Brownt (2009) és a People Musicot (2013), melyeken jól hallható McBride elképzelése a keményen lendületes jazzről.

Néhány év szünet után Christian McBride 2022-ben újra színpadra viszi az Inside Straight-et, nagyszerű új felállással és új groove-os dallamokkal.