Magyar leiras:

„Semmiképpen ne gyere el a Budapest Bár karácsonyi koncertjére, hiszen még ki kell vasalni a függönyt, meg kell sütni a tizedikféle süteményt, el kell menni a piacra három kiló pontyért, venni kell még két csomag karácsonyi díszt, egy kiló szaloncukrot és be kell szerezni négy pár zoknit a nagypapának. Kinek van ideje koncertre menni karácsony előtt két nappal? Valóban nincs időd? Valóban ezek a fontos dolgok? Vagy inkább azt szeretnéd, ha szeretteiddel együtt elegánsan felöltöznél, megfognád a kezüket és beülnél a Budapest Bár karácsonyi koncertjére, ahol nagyszerű muzsikát hallgathatsz, elmerülhetsz a kedvenc dalaidban, lecsendesedhetsz és átadhatod magad az érzelmeknek. Ahol megpihenhetsz, feltöltődhetsz és ráhangolódhatsz az ünnepekre. Tölts el a Budapest Bárral két nyugodt órát: élvezd a zenét, hallgasd a dalokat, mártózz meg a csodálatos dalokban! Egyébként be is költözhetsz a MOMkult-ba erre a napra – a délutáni és esti műsorban ugyanis más-más énekesekkel lépünk fel, így a műsor is teljesen más lesz. Igazi Budapest Bár-maraton részese lehetsz, ha mindkét előadásra jegyet veszel!” Budapest Bár

A koncerten a Farkas Róbert vezette zenekar mellett fellép Behumi Dóri, Ferenczi György, Keleti András, Lovasi András, Szűcs Krisztián és Mező Misi.

A Budapest Bár különböző dalok cigányzenei feldolgozásával vált Magyarország népszerű zenekarává, különböző fesztiválok rendszeres fellépőjévé. A Budapest Bár tizenkét énekessel működik. Az együttes védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920, ‘30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokkal, jazz, pop, rock, klezmer és számos további műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra – ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait.

A Budapest Bárt vezetője és alapítója, Farkas Róbert új lendületet akart adni a kávéházi cigányzene műfajának, életben tartva és megújítva a régi hagyományokat. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat és a fiatalok kultúrájának részévé. Számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, közismerteket öltöztettek új köntösbe, az utóbbi időben pedig számos új dalt is írtak. Korok, kultúrák, stílusok és korosztályok találkoznak a produkcióban – fiatalok és idősebbek egyaránt megtalálhatók a koncert rajongói között.

A zenekar tagjai: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő), Kisvári Ferenc (dob).

További információk:

www.budapestbar.hu

www.facebook.com/budapestbarband

www.youtube.com/budapestbar

https://instagram.com/budapest_bar