Magyar leiras:

A Befogadás Hangja Fesztiválon elismert, akadályozottsággal élő profi és amatőr előadók lépnek fel a MOMkult Kupolatermében. A Máltai Szeretetszolgálat Csilla Háza Páty Integrált Intézmény által szervezett fesztivál speciális szükségletű és hátrányos helyszetű emberek által készített termékek vásárával is kiegészül.

A Fesztivál fővédnöke: Dr. Herczegh Anita asszony, a korábbi köztársasági elnök felesége

_________________

Fesztivál-fellépők:

Agárdi Szilvia Szenes Iván-díjas énekesnő, A Csináljuk a fesztivált! 2. évadának győztese.

Felhőjárók Mozdulatszínház; tagjai kihívással élő emberek, akik a gesztusok nyelvén üzennek a megélt érzelmekről, örömről, félelemről, elhagyatottságról, befogadásról. A mozdulatokban, érintésekben egyedi, hiteles és bátor művész eszközökkel fejezik ki, hogy az ember hogyan kapcsolódik az őt körülvevő világhoz.

Happy Feet Band: A marosvásárhelyi Alpha Transilvania Alapítvány nappali központjába járó, értelmi akadályozottsággal élő fiatalokból álló csoport. Az együttes szociális és zeneterápiás csoportként indult, egyedülálló énekes-hangszeres produkcióvá nőtte ki magát.
Az együttes tagjai Radu Cismaș önkéntes, zenekarvezető, billentyűs, valamint Barabás Dalma, Heghieș Laura, Mihai Butilcă és Adela Stan énekesek.

Nemadomfel Együttes szólista előadói kivétel nélkül sérültek (mozgáskorlátozott, értelmileg akadályozott és látássérült). Az együttes 2007-ben már jótékonysági koncertet szervezett a Papp László Sportarénába árva gyerekek javára. A Nemadomfel zenekar tagjai őszinte lelkesedésükkel, ismert slágerek mellett saját szerzeményekkel, rutinos zenészekkel, valamint professzionális hang- és fénytechnikával országos hírű sztárelőadók vendég-előadói.

Vakrepülés Színtársulat 1998-ban alakult látássérült fiatalok közreműködésével. Az egyedülálló előadásaikban a társulat teljes sötétben, a párnákon ülő közönséget bevonva játszik a színpadon, előadásaik a látáson kívül a többi érzékszervet maximálisan kihasználják: a vizuális látványt a hangok, illatok, mozdulatok, a tapintás és az ízek élményével helyettesítik. Az interaktív produkciók a közönséget művészi tapasztalatokon keresztül vezetik közelebb a látássérült emberek világához. A Vakrepülés Színtársulat művészei arra hívják fel a figyelmet, hogy a látássérültek ugyanolyan emberek, mint bárki, csupán másként érzékelik a világot.

Tordasi Szivárvány együttes: tagjai halmozottan sérült fiatalok, akik színkottás módszerrel tanultak muzsikálni. Az integrált formában működő zenekar 1998-ban alakult, s azóta utcafesztiválok, falunapok, gálák, ünnepségek állandó résztvevői mind belföldi, mind európai városokban. Műsorukban elsősorban magyar előadók dalait játsszák. Az együttes tagjai – Dick Edina, Bíró Richárd, Farkas Gergő, Horváth Zoltán, Vass Árpád.

Pátyi Máltai Zenekar: A Máltai Szeretetszolgálat pátyi otthonának lakói 2020-ban, a pandémia alatt alakították meg az Otthon egyik munkatársának, Varga-Berta Zsoltnak kezdeményezésére a zenekart. Hamarosan már nagyközönség előtt is sikeres, hangulatos koncerteken mutatta be zenei tudását az együttes, és azóta is neves magyar előadók innovatív módon feldolgozott dalait játssza egyedi stílusban. A zenekar muzsikusai: Varga-Berta Zsolt – gitár, ének, Lotz Károly – gitár, szintetizátor, ének, Csige Zoltán – dob, ének, Miller Ottó – ének, Vajda Gyöngyi – ének, Kovács Krisztina – kísérő hangszerek.

József Janka színészként és narrátorként dolgozik, korábban a Duna Televízió bemondója volt. Pályája során angoltanítással, újságírással, majd több mint tíz évig rendezvényszervezéssel is foglalkozott. Magyar és külföldi közönség részére nemzetközi konferenciákat, kulturális programokat, családi és sportnapot szervezett, melyeken műsorvezetőként is közreműködött – s ebben a szerepben találkozhat vele a közönség a Befogadás Hangja Fesztiválon is.

 

A Befogadás Hangja Fesztivál az adomanyozz.hu oldalon indított adománygyűjtő programnak köszönhetően valósul meg: többezer támogató felajánlásaiból, sok ember apró hozzájárulásából gyűlt össze a pénz a fesztivál megrendezésére.