Új időpont 2021. december 08. 19:30 Magyar leiras:

Az előadás új időpontban, 2021. 12. 08-án kerül megrendezésre.
(eredeti időpont: 2021. 03. 23.,   új időpont: 2021.12.08.)

ZSIMÜ közleménye:
Tisztelt Közönségünk!
A 2020. november 9-én bejelentett korlátozások értelmében minden idei évre tervezett előadásunkat jövő év tavaszára halasztjuk. Folyamatosan dolgozunk, hogy minél előbb tájékoztathassuk Önöket a konkrét időpontokról, helyszínekről!
A megváltott jegyek érvényesek az új időpontokban!
Magunk és Művész barátaink nevében köszönjük a ZsiMü felé tanusított bizalmukat és türelmüket!
Bármilyen kérdéssel keressenek minket elérhetőségeinken:
email: info@zsidomuveszetinapok.hu

————————————————————————————————-

Miért sikeresek Magyarországon ezek a fél évezredes balladák? A költő nagyságán túl nyilván azért, mert Villont épp magyar nyelvre fordították legtöbbször és legtöbben, épp
a huszadik században, és épp a magyar irodalom legjelesebbjei. Ezeket a verseket szinte mindenki ismeri, sokan kívülről fújják: nemzedékek önmeghatározásának állomása a villoni személyiség és az azt magyarra ültető szövegek iránti elfogult szeretet. A műsor sok fordítást használ: József Attila, Szabó Lőrinc, Illyés Gyula, Mészöly Dezső és Vas István szövegein túl Faludy közismert átirataiból is elhangzik jó néhány.

Huzella Péter a régi Kaláka együttes Villon-lemezén megjelent dalait és ehhez az előadáshoz írt új szerzeményeit énekli, Mácsai Pál pedig nem csak mondja, játssza, éli a verseket, hanem énekel és gitározik is. A két gitár és az ének eredeti jogaiba helyezi vissza a verseket, hiszen Villon maga korában közismert dallamokra írt. A mai értelemben vett versként, zene nélkül megszólaló szövegek kortársi hangon szólnak.

Igazi különlegesség, izgalmas kaland Villon mindig érvényes, örök emberi szövegeit hallani közel félévezredes távolból, az új, a harmadik évezredben.

    Jegyinfó | űrlap

    Kérjük, az üzenet rovatban jelölje meg, mit szeretne az elmaradt programmal kapcsolatban intézni!
    (jegyinformáció, programáthelyezés, lemondás, jegyár-visszatérítés, stb.)