Magyar leiras:

A legnagyobb klasszikus zeneszerzők jelentős zongoraművei hangzanak el egy olyan fiatalember előadásában, aki a magyar jazz elismert képviselőinek családjába született. Ez önmagában igazi kuriózumnak számít, de tovább növeli a szólókoncert érdekességét, hogy Ifj. Balázs Elemér előadásmódja olyan karizmatikus zenei élményt ígér, amire a közönség jó eséllyel fog hosszú ideig kellemesen visszagondolni; az általa érzelemdúsan szórakoztató lendületességgel előadott darabok a legnagyobb zenészeket idézi.

A most 21 éves Balázs Elemér kisiskolásként kezdte zongora-tanulmányait, de már korábban is komponált valódi értéket képviselő saját darabokat. Klasszikus szólózongoristaként fellépett már jelentős koncertpódiumokon, állami rádiókban. Számos elismerést kapott már (2018-ban az Országos Zongoraversenyen ő kapta a nagydíjat, illetve a legjobb Bach interpretációjáért járó különdíjat; Örök szerelem c. lemeze Fonogram-díjas, Weöres Sándor Octopus c. darabjához íródott, első színházzenéje pedig a 2018-19-es évad előadása lett. 2019-ben Junior Príma díjat kapott, debütáló Chopin-lemeze pedig idén jelenik majd meg).
Jelenleg a Zeneakadémia másodéves hallgatója, Dráfi Kálmán növendéke.

Tisztelt Látogatóink!
A koncert a MOM Kulturális Központ előre meghirdetett, belépőjegyes, ültetett, kulturális/művészeti eseménye, így védettségi igazolvány nélkül is látogatható.
A maszk használata nem kötelező, de továbbra is javasolt.
Együttműködésüket köszönjük!