Magyar leiras:

A Klassz.lépcső egy különleges atmoszférájú, szabadtéri, nyári programsorozat, mely 2016-ban indult a MOMkult szervezésében. A Sirály sétány lépcsőin, párnákon ülve, hangulatos nyári estéket tölthet el minden zeneszerető, rálátással a Gesztenyés kertre.
A rendezvény társszervezője a Bach Mindenkinek Fesztivál.

A Sounds of Bábel formáció egy baráti beszélgetések alkalmával fogalmazódott meg. Habár Bábel Klára klasszikus zenéből szerezett diplomát, az együttes műsorszámai tükrözik az elmúlt 50-60 év énekes-táncos zenéihez kapcsolódó érdeklődését és szeretetét. A jazz trióra hasonlító formáció – a zongorát hárfa helyettesíti-, dallamhangszerekkel egészül ki, így a műsorszámok különleges átiratokban hallhatóak.

július 18. 19:00 Volver La Vida
Zenéjük felöleli a latin népek zenéjét Dél-Amerikától Spanyolországig és a mexikói daloktól a forró tangókig. Mindezeket saját hangszerelésben és az alkalomhoz illő összeállításban adják elő koncerttermektől fesztiválokon át világszerte, a latin zene szabadságát élvezve és kifejezve.

A koncert címe: Bachianas Latinas
Az együttes tagjai: Bojta Zsuzsanna és Manuel B. Camino énekművészek, Csáki András gitárművész, Miskolczi Anita csellóművész
vendégművész: Thiago Bertoldi zongoraművész

augusztus 08. 19:00 Mészáros János Elek és a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes koncertje

Mészáros János Elek, azon kevesek egyike, aki okleveles agrármérnök és talajtani szakmérnökként olyannyira érdeklődött a zene iránt, hogy megnyerte a Csillag születik negyedik szériáját. A Kovács Zalán László művészeti vezetése alatt álló Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttessel készülnek a Klassz.lépcső idei utolsó estjére.

Mindezek mellett a Klassz.lépcső koncertek a Kulturális Szalonhoz is ellátogatnak:
július 09. 19:00 – Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes
július 23. 19:00 – A Debrecen Saxophone Quartet