Magyar leiras:

Felhívjuk látogatóink szíves figyelmét, hogy a MOMkult épületében a maszkviselés kötelező!

Az est programjában könnyűzenei válogatást hallhatnak az 1920-as, 1930-as évek slágereiből, valamint felcsendül Gershwin örökbecsű darabja, a Rhapsody in Blue.

Az Együttes vendégeként a koncerten fellép a népszerű és nemzetközileg is méltán elismert, Kossuth-díjjal kitüntetett Hot Jazz Band.

Az ELTE Bartók Béla Énekkar és Egyetemi Koncertzenekar
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bartók Béla Énekkarának és Egyetemi Koncertzenekarának művészeti vezetője Kovács László karmester.
Az együttes repertoárján egyaránt szerepelnek barokk, klasszikus, romantikus és kortárs művek, a
cappella kórusművek, oratóriumok, versenyművek, szimfóniák, mindemellett szívesen kalandozik a könnyűzene és a komolyzene határterületeire is. Az közelmúltban műsorán szerepelt többek között Orff Carmina Burana című műve, Rossini Stabat Matere, valamint a Verdi Requiem, melyet a
Zeneakadémia Nagytermében adott elő.
Az együttes előszeretettel mutatja be a kortárs, elsődlegesen magyar zeneszerzők alkotásait, akik számos zenekari és kórusművet írtak egyetemi megrendelésre, az együttesnek és karnagyainak ajánlva.
Több alkalommal közreműködött a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Tiszazugi Zenei Fesztiválon, évről évre résztvevője a Liszt Ferenc Kamarazenekarral és Rolla Jánossal közösen, a Mester és Tanítványa koncertsorozatnak, valamint a Tihanyi Bencés Apátság koncertsorozatának. Fellép a KÓTA ünnepi hangversenyein, és állandó szereplője az Eötvös Loránd Tudományegyetem rendezvényeinek.
A Baross Gábor által 1948-ban alapított énekkar és az 1957-ben létrehozott, jelenlegi formájában vonós kamarazenekarként működő zenekar a korábbi évtizedekben számos hazai és külföldi nemzetközi versenyen és fesztiválon nyert díjakat.
A több mint 70 év alatt külföldi hangversenyei során Európa csaknem valamennyi országában fellépett, több alkalommal nagy sikerrel koncertezett az Egyesült Államokban, Kanadában és a Közel-Keleten. Fellépett a bécsi Musikverein Nagytermében, svájci turnéja során nagy sikerű koncertet adott a lausanne-i katedrálisban. Legutóbb kínai vendégszereplése alkalmával Pekingben és Sanghajban képviselhette az Eötvös Loránd Tudományegyetemet. A Hungaroton kiadásában eddig 4 CD-t
jelentetett meg, bemutatva az együttes fejlődésének különböző fázisait, teret adva a kortárs magyar komolyzene képviselőinek.