Magyar leiras:

A jövő kimagasló művészeinek koncertje, ami során az Altalena Young Artists tagjai egyéni művészeti gondolatok mentén fogalmazzák meg a világ nemzeteiek zenéjét, a népi motívumok megjelenését a klasszikus zenében, a jazzben és a népzenében. 

Mondanivalónk közös, de más kulturális közegekből érkezvén más-más módokon találjuk meg az önkifejezést. Hidak kötnek össze bennünket és hidak kötik össze generációinkat, művészeti ágainkat és közönségünket, barátainkat is — minden egyes előadás során!
(Balog Alexandra, az Altalena projekt létrehozója)

Az Altalena Young Artists tagjai szinte kivétel nélkül Junior Príma Díjas művészek, akik különféle stílusokat, irányokat képviselnek, és tevékenységüket a megalkuvás nélküli magas minőségre való törekvés köti össze. 

Az Altalena Jazz Society tagjait a magyar és európai jazz szcéna élvonalbeli zenészeiként tartják számon. Az együttes vezetője, Szalóky Balázs a Juilliard School hallgatójaként New Yorkban szerzett tapasztalatait hozta el Magyarországra és azóta a magyar kulturális élet egyik meghatározó szereplője. Az általa vezetett együttes filozófiája, hogy műsorukat a jazz tradícióinak tiszteletben tartása mellett modern igényeknek megfelelően adják elő. Fontosnak tartják a műfaj fejlődésének elősegítését is, így műsorukban saját kompozíciók is helyet kapnak.  

Az Altalena ernyője alatt létrejött zenekar szívesen integrál műsorába jazz zenén kívüli stílusokat és működik együtt különböző formációkkal, legyen az klasszikus zenei, népzenei, világzenei vagy akár pop. 

„Nem szeretem azt, amikor determinálnom kell, melyik műfaj is az,amit a legjobban szeretek játszani. Klasszikus szólózás, szimfonikus zenekari munka, kamarazene, opera, régi jazz, modern jazz…ez számomra mind simán „csak” zene.”
(Szalóky Balázs, az Altalena Jazz Society alapítója)

A közönség minőségi és felejthetetlen élményre számíthat a sokszínű, lelkes, fiatal Altalena közösség művészeitől.