Magyar leiras:

Agatha Christie nélkül lehet élni, de nem érdemes… Legyen az regény, színdarab, egész estés film, filmsorozat vagy egy életérzés.

Szeptember 15-től a kétnapos fesztivál ideje alatt színes programkínálat várja Agatha Christie rajongóit.

A krimi irodalom koronázatlan királynőjéhez kapcsolódóan kulturális, ismeretterjesztő, kreatív és gasztronómiai élményekkel gazdagodhatnak a látogatók.

A fesztivál az Agatha Christie magyar hangjai c. kerekasztal-beszélgetéssel kezdődik a MOMkult kupolatermében. A megnyitó keretében őexcellenciája, Iain Lindsay brit nagykövet, a fesztivál fővédnöke köszönti az egybegyűlteket. A fesztivál védnökeként jelen lesz Sztanyó István rendőralezredes, a Budapest XII. Kerületi rendőrkapitányság vezetője.

A kerekasztal-beszélgetés ideje alatt  az Agatha Christie filmek magyar szinkronhangjaival beszélget Szabó Gabriella, a fesztivált szervező MR1Média sajtóreferense. A látogatók találkozhatnak  Bodrogi Gyulával, aki A kristálytükör meghasadt c. film 1980-as adaptációjában Tony Curtisnek kölcsönözte hangját. Meghívott vendégek a teljesség igénye nélkül: Földi Teri, Földessy Margit, Kassai Ilona, Kútvölgyi Erzsébet, Balázs Péter, Szacsvay László, Szersén Gyula, Ujlaki Dénes.

A Barabás Miklós teremben szeptember 15-én 13.00 órától és szeptember 16-án 11.00 órától Filmklub várja az érdeklődőket. A Filmklub műsoránlesznek:  a Nemezis, A kristálytükör meghasadt, a Gyilkosság az Orient expresszen című filmek.

Dame Agatha nagy ismerője volt a mérgeknek. A második világháború alatt a londoni University College Hospital gyógyszertárában szerzett ismereteit hasznosította is későbbi regényeiben.

Takács Ferenc gyógynövényszakértő, mérnöktanár előadásain Agatha Christie kedvenc növényi mérgeinek, mérgező növényeinek titkaiba avatja be az érdeklődőket szeptember 15-én és 16-án 15.00 órától a Jókai teremben tartott előadásain.

17 órakor tradicionális „full tea” szerviz várja az érdeklődőket, ahol porcelán teáscsészében felszolgált tea mellé szendvicset és süteményt kaphatnak Miss Marple szalonjában.

A fesztivál teljes programja elérhető itt.