Magyar leiras:

Szimfonikus zenei stand-up koncert mindenről, amitől idegenkedünk vagy nem értünk a komolyzenei koncertekben – kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánlott.

A Danubia Zenekar és művészeti vezetőjük, Hámori Máté karmester szenvedélye, hogy új utakat építenek a zenéhez, és a rácsodálkozás élményét adják a közönségnek.

A Zenegyűlölő 1.0 című előadáson Janklovics Péter humorista kalauzolásával, egy szimfonikus stand-up koncert keretében hangzanak el ismert és kevésbé ismert klasszikus zenei művek.

Reméljük, a koncert végén a hallgatók pozitív, a klasszikus zenei élmény adta örömökkel távoznak.

A koncert 12 éven aluliak számára nem ajánlott!


A szereplőkről: 

Janklovics Péter színész, humorista 

A Dumaszínház társulatának tagja. A Gór Nagy Mária Színitanodában végzett 1999-ben, majd a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, 2004-től pedig a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagja lett. 2010 őszétől a budapesti TÁP Színházban is dolgozik, de szerepel az Orlai Produkciós Iroda, a Füge Produkció vagy a Dekk Színház társulatainak produkcióiban is. A színház mellett láthattuk néhány filmszerepben (Aqua, Hídember, Egy tél az Isten háta mögött). Több reklámban feltűnt, különböző karaktereket jelenítve meg, az országos ismertséget és népszerűséget viszont a 2009-es és 2010-es Sziget-kampány hozta meg neki, amikor a rendezvény arcaként ismerte meg a nagyközönség. Szintén 2009-től kezdett humorista karrierbe, rendszeresen fellép a Dumaszínházban és látható a Comedy Central stand-up műsorában. 

Hámori Máté karmester, művészeti vezető 

A magyar zenei élet meghatározó alakja, akinek innovatív, sokoldalú tevékenysége a klasszikus zene minél szélesebb körű népszerűsítését célozza. Eredeti ifjúsági előadásai és nagy igénnyel összeállított tematikus koncertsorozatai is azt szolgálják, hogy új közönségrétegeket nyerjen meg a klasszikus zene műfajának. A hazai zenekarok többségének visszatérő vendége, jelentős fesztiválokon vezényelt Európa számos országában. 2013-ban vette át a Danubia Zenekar művészeti vezetését. Művészi tevékenysége elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben, Óbuda Kultúrájáért Díjban és Liszt Ferencdíjban részesült. Zenekarvezetőként felelősséget érez mindazokért, akiket a zenével el lehet érni, akiknek a zenével segíthet, így művészi tevékenysége fokozottan irányul a társadalmilag sérülékeny, vagy perifériára szorult emberek megszólítására. A siketek és hallássérültek zenei hozzáférését célzó Beethoven-projekt, vagy a leszakadó településeken élő gyerekekkel közös zenekari Közös hang projekt munkásságának hangsúlyos elemei. 

Danubia Zenekar 

Magyarország egyik vezető szimfonikus zenekara a legfontosabb hazai koncerttermeken kívül rendszeresen fellép Európa jelentős fesztiváljain; különleges programösszeállításaik és ifjúsági, illetve szociális projektjeik nyomán az egyik legkarakteresebb művészeti együttessé váltak az elmúlt években. Profiljuk meghatározó eleme a műfaji kísérletezés, a huszadik századi és kortárs művek műsorra tűzése és az erőteljes online jelenlét. Szenvedélyük a zene, és ez a szenvedély hatja át egész életüket. Szeretnék, ha minél több emberhez eljutna ez a lángolás, és minél többen válnának a klasszikus zene rabjaivá. Céljuk, hogy ennek a nagy múltú műfajnak legyen jövője, ennek a jövőnek a kulcsa pedig a fiatalság. A Zenekar közel harmincéves múltra tekint vissza, ám továbbra is az egyik legfiatalosabb hivatásos együttes az országban, akinek tagjai igyekeznek mindig friss szemmel tekinteni a klasszikus zene sokszor megmerevedett formáira.