Magyar leiras:

A filmek és számítógépes játékok zenéin alapuló koncertek Európa szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a korábbi hazai telt házas műsorai után október közepén – már Halloweenre hangolódva – a Tim Burton-filmek egyszerre lenyűgöző és hátborzongató világát idézi meg a MOMkultban.

A Tim Burton-filmek egyedi atmoszférájának megteremtésében kulcsszerepet játszanak Danny Elfman kompozíciói, amiket az október 12-i koncerten zongorakoncert formájában hallgathat meg a közönség. Nicolas Horvath zongoraművész előadásában az ismert betétdalok – megtartva a művek eredeti hangulatát – újrahangszerelve, meghitt élményt nyújtóan mutatják be a különleges filmalkotások zenéit.

A koncert zongora-szólistája, a magyar származású Nicholas Horvath a Monacói Zenei Akadémián kezdte meg zenei tanulmányait, majd a neves amerikai karmester, Lawrence Foster közbenjárásával három éves ösztöndíjat kapott az Amerikai Egyesült Államokban, ahol nemzetközileg elismert zongoraművészektől tanult. A klasszikusoktól a kortárs szerzőkig a zenetörténet minden korszakában otthonosan mozgó virtuóz zongoraművész később méltatlanul elfeledett szerzők és művek újrafelfedezésével, valamint maratoni, egész szerzői életműveket bemutató koncertjeivel vált ismertté. Ezeknek a megszokottól elütő projekteknek a sorába illeszkedik az anime klasszikusok zenéinek újraértelmezése, ahogy ennek most a hazai közönség is tanúja lehet.