Magyar leiras:

„Sokan úgy gondolják, a kreativitás isteni adottság, ami csak a kiválasztottaknak adatik meg.”

Tenzin Wangyal Rinpocse tanításán bevezetést ad a bön buddhizmus ősi gyakorlatába, amely képes a bennünk rejlő kreatív lehetőségeket és energiákat felszabadítani.

A gyakorlat elvégzéséhez nem szükséges külső segédeszköz, így könnyen átültethető a hétköznapi életbe, amelynek így minden pillanata a spontán kreativitás örömteli megélésévé változhat.

A tanítás angol nyelven zajlik, magyar tolmácsolással.

*A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják. A tanítás pontos témáját, az előrehaladás mértékét Rinpocse határozza meg.

Tenzin Wangyal Rinpocse egyike a kevés Nyugaton élő bön mesternek. Folyékonyan beszél angolul, így az ősi tibeti tanításokat érthetően képes átadni úgy, hogy a nyugati emberek is alkalmazni tudják azokat mindennapjaik során.
Rinpocse Indiában, Amritsarban született, 1959-ben, miután a szülei a kínai megszállás elől elmenekültek Tibetből. Tízéves korában avatták szerzetessé az indiai Dolanji mellett található Menri Kolostorban. Buddhista és bön mesterek tanították, elérte a Geshe fokozatot, ami a legmagasabb tanulmányi fokozat a hagyományos tibeti kultúrában.

Rinpocse
közel huszonöt éve tanít. 1991 óta az Egyesült Államokban él, ő a virginiai Charlottesville-ben lévő Ligmincha Intézet alapítója és spirituális vezetője. A szervezet célja az ősi Tibet és a Zsangzsung Birodalom tanainak, művészetének, tudományának, nyelvének és irodalmának megőrzése.

Bővebben: www.ligmincha.org

Szervező: Ligmincha Magyarország
www.ligmincha.hu
www.facebook.com/ligmincha.hungary