Magyar leiras:

A 2016-ban, Magyarországon alapított GetCloser Jazz Fest egy háromnapos zenei fesztivál, ahol a hazai jazzélet kiemelkedő alakjai mellett külföldi művészek is fellépnek.

2020. március elején kerül megrendezésre az 5. GetCloser Jazz Fest, egy ötnapos, jubileumi koncertsorozat.
Fellép a Harcsa Veronika – Gyémánt Bálint duó, a Barabás Lőrinc Quartet és a Mogyoró Kornél – Papesch Péter duó. Lukács Miklós első alkalommal lép színpadra Gerald Cleaver dobossal és Harish Raghavan bőgőssel, Snétberger Ferenc bemutatja Titok című lemezét Anders Jorminnal és Joey Baronnal alkotott trióban.
A fesztivál alkalmával lemezbemutató koncertet tart Erik Truffaz, de fellép még Richard Bona és Alfredo Rodriguez is.

2020. március 4. Jazz Fest 1.nap
Lithium 20:00

A Lithium kvartettet az osztrák dobos és zeneszerző Peter Lenz vezeti, aki fiatal kora ellenére számos zenei sikert ért el. A zenekart a szaxofonos és klarinétos Chris Speed, a gitáros Keisuke Matsuno, a bőgős Stefan Lievestro, valamint a dobos Peter Lenz alkotja.

Zenéjük különféle műfajok kereszteződése, ötvözi a modern jazzt, a kortárs klasszikus zenét némi indie-rock hatással. A tizenkét hang, a Messiaen skála és a rock üteme fenséges és légköri kamarazenét teremt.

A 2016-ban megjelent debütáló lemezt követően a kvartett 2019 tavaszán turnéra indult, majd stúdióba vonult. 2020 tavaszán jelenik meg az új album, mely bemutatója alkalmából érkezik a zenekar Budapestre.