EGY ÉLETEM – Indul a kaland! Mucsi, Szinetár és Grecsó meséli el az életét a színpadon

EGY ÉLETEM – Indul a kaland! Mucsi, Szinetár és Grecsó meséli el az életét a színpadon

EGY ÉLETEM – ez a címe annak a különleges életrajzi stand up sorozatnak, ami szeptember végén indul a MOMkultban. Híres művészek állnak színpadra, hogy egy-egy színházi este keretein belül meséljék el az életüket.
Az első három est főszereplői: Grecsó Krisztián író, Szinetár Dóra színész-, énekesnő és Mucsi Zoltán színművész. Az estek rendező-producere Lévai Balázs, aki egykor tömegeket ültetett le a tévéképernyő, manapság pedig a mozivászon elé; ő a producere az utóbbi évek két legnézettebb magyar filmjének. De írt “ponyvarákenrolt”, könyvet Lovasi Andrásról, valamint híres arról, ahogy színházat csinál könnyűzenei koncertekből. Vallja, hogy producerként mindig ébernek kell lennie, folyamatosan keresi a jó ötleteket, mivel nem tudható, miből lehet egyszer majd film, vagy bármilyen más kreatív projekt, jelen esetben például életrajzi stand up est három kivételes és egymástól merőben eltérő karakterű művésszel.

„Az élet a legjobb forgatókönyvíró. Sokszor mondjuk ezt, de most a gyakorlatban is kipróbáljuk: Egy ismert művész áll ki a színpadra a nézők elé és meséli el az életét. Valójában nap mint nap ezt csináljuk mindannyian. Elmeséljük a barátainknak, mi történt velük. Főhőseink is ezt fogják tenni, persze nem véletlenszerűen. Minden estet sok-sok próba és ötletelés előz meg, hogy a néző egy érzelmes, sokszínű színházi élménnyel gazdagodjon” – mondja az ötletgazda Lévai Balázs, akinek olyan sikerfilmek fűződnek a nevéhez, mint a Nagykarácsony, a Nyugati nyaralás vagy a Sohavégetnemérős.
„A forma leginkább a stand upra vagy egy önálló estre emlékeztet, de számos olyan ötlettel is készülünk, amelyek látványossá teszik az előadásokat.” Korabeli fotók, újságkivágások, archív filmrészletek és más látványelemek varázsolják a főhősök személyes vallomásait színházi élménnyé. Az Egy életem estek célja elsősorban a szórakoztatás, a főszereplők viccesen és önironikusan avatják be a nézőket életük legmeghatározóbb pillanataiba, de nem kerülik a mély és megható történeteket sem. Az Egy életem estek végére a néző sokkal közelebb kerül a főhősök személyiségéhez és életéhez. A felkért művészek is várják a premiereket, ilyen kalandban még nekik sem volt részük.

szinetar dora 2023        mucsi zoltan 2023

„Izgatottan várom, hogy a nézők szeretnének-e igazán megismerni és megtudni, mi van a látszólag jól ismert történeteim mögött. Engem már annyian elemeztek az elmúlt négy évtizedben, hogy elegem lett: most én fogom elemezni saját magam. Aztán meglátjuk mire jutok. ” – mondta Szinetár Dóra, aki „legkedvesebb projektként” hivatkozik a róla szóló estre.

„Én a világbékét várom ettől az estétől, és, hogy az emberiség jobbá válik. Meg hogy megoldás születik végre a klímaválságra. De ha ezeknek csak kis része valósul meg a történeteimen keresztül, akkor sem leszek csalódott.” – mondta Mucsi Zoltán.

„Valamikor a kamaszkorom táján szétestem, hát most egy életem, egy halálom, ezen az estén megpróbálom összerakni magam. Csak állok és mesélek. Egy életem, egy halálom. Sírós, tán kicsit nevetős este az emlékeimmel, a fényképeimmel és velem.” – mondta Grecsó Krisztián, napjaink talán legnépszerűbb írója. Mint minden író, személyes élményeit elsősorban a könyveibe sűríti. De nemcsak azokat, hanem bármilyen más impulzust, amit a könyv megkövetel tőle.

Ezen a jókedvű estén viszont csak magáról fog mesélni. Leginkább arról, hogyan válhatott belőle egyáltalán író. A szegvári gyerekkorról, a béna csajozásokról, a megmosolyogtató művészi kísérleteiről a néptánc, a festészet és a könnyűzene területén. Majd az első tétova irodalmi lépéseiről, amelyek lassan elvezették a Pletykaanyu kötet botrányáig. De az est folyamán szóba kerül magánélete, házassága, betegsége, lányuk örökbe fogadása és sok minden más is, ami személyiségét formálta.
Szeptember 30-án kerül sor az első, közel 90 perces premierre, ami egyben hazai ősbemutató is. Grecsó Krisztián után Szinetár Dóra Egy életem estje október 29-én debütál, míg Mucsi Zoltán december 6-án meséli el először, mi minden történt az életében.

A további előadás-időpontok megtalálhatók a Programok menüpontra kattintva.


Blog | Info

Biopiac helyszínváltozás (05.18.)
Info

Biopiac helyszínváltozás (05.18.)

Kedves Vásárlók! A pünkösdi hétvégén, 2024. május 18-án a Biokultúra Ökopiac rendhagyó helyszínen, a MoM...

<3  szeretet és barátság
Blog

<3 szeretet és barátság

Szerelem, barátság, üzenetek, párok, család, ajándék… VALENTIN-NAP Valentin-nap a szerelmes üzenetek, a szeretet megnyilvánulásainak és...

A Beszélő levelek postása
Blog

A Beszélő levelek postása

Interjú Megyeri Lénával, a Beszélő levelek c. produkció megálmodójával, létrehozójával, aki a kezdetektől fogva erős,...

További híreink