12program.hu | Programok egy helyen

12program.hu | Programok egy helyen

A 12program.hu a MOM Kulturális Központ tagintézményeinek programjait és a Hegyvidéken zajló kulturális rendezvényeket összegyűjtő platform. A weboldal célja, hogy egy lapon tárja a kulturális kikapcsolódásra vágyók elé a kerületben elérhető, széleskörű programokat.

A kínálat szinte végtelen skálán mozog, legyen szó színházról, könnyű- vagy komolyzenei koncertről, jazzről, kiállításról, előadásról, gyerekprogramról, táncprodukcióról, különböző tematikájú tanfolyamokról vagy akár fesztiválról; a honlapon minden korosztály megtalálja a saját érdeklődési körének megfelelőt.

A 12program.hu különlegessége az összegző funkcióban rejlik: az adott naphoz tartozó összes eseményt könnyen áttekinthetővé teszi. Az oldalon kronologikus sorrendben jelennek meg a programok, de a Naptárban lehetőség nyílik konkrét dátumra is szűkíteni a keresést. A honlap kiemelt helyen, az oldal legtetején jeleníti meg a többnapos eseményeket: kiállításokat, fesztiválokat.

Az érdeklődők könnyen, egy weboldalról érhetik el a kerület teljes kínálatát és egy további kattintással részletes információkhoz juthatnak a kiválasztott programról.

12programhu programok egy helyen 6

A MOM Kulturális Központ Nonprofit Kft. tagintézményei:
MOMkult
Barabás Villa
Hegyvidék Galéria
Jókai Klub
Kulturális Szalon
Lóvasút
Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény

12programhu programok egy helyen 11

szinhazterem 3

A MOMkult az elmúlt évek során kitágította a kerület határait: Budapest egyik legmodernebb kulturális intézménye, amely egyedülálló módon fogja össze a különböző művészeti ágakat, hazai és nemzetközi művészekkel biztosítja napról napra a színvonalas programokat.

A Jazzy Fesztivál a Jazzy Rádió koncertsorozata, mely minden ősszel a Hegyvidékre hívja a jazz szerelmeseit.

A MOMkult évek óta helyet ad a Zsidó Művészeti Napoknak, amely idén májusban kerül megrendezésre.

Az 5. GetCloser Jazz Fest és a GetCloser Latin Fest olyan népszerű előadókat vonultat fel, mint például a Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duó, Lukács Miklós, Mogyoró Kornél & Papesch Péter, a Sárik Péter Trio, Snétberger Ferenc, a Barabás Lőrinc Quartet, Erik Truffaz, Richard Bona, a Las Migas, Daniel Melingo és Mayito Rivera.

referencia 2

A Kossuth-díjas Balázs János zongoraművész által alapított Cziffra Fesztivál a zongoragéniusz Cziffra György szellemi hagyatéka előtt tiszteleg, a fesztivál kiemelt helyszíne és szervezője a MOMkult. Az 5. Cziffra Fesztiválon (2020. február 16-23.) ismert hazai és külföldi fellépők is közreműködnek: Miklósa Erika, Pusker Júlia, Vadim Repin, Lukács Miklós, Tompos Kátya, a Hot Jazz Band, Bősze Ádám, Bagdi Emőke, Pál Feri atya és még sokan mások.

A MOMkult nemcsak kulturális programokat kínáló intézmény, hanem népszerű találkozóhely, közösségi tér. Kertjében működik minden szombaton a Biopiac, Budapest legnagyobb termelői bioélelmiszer-piaca.

A MOM Kulturális Központ legújabb tagintézménye a néhány éve teljeskörűen felújított LVST – Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont, kínálatában a sablonoktól mentes, újításokkal és szokatlan megoldásokkal teli programok jelennek meg. A Lóvasút számos programot kínál gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, valamint rendezvényhelyszínként nyújt lehetőséget különböző események lebonyolításához.

12programhu programok egy helyen 9 12programhu programok egy helyen 8 12programhu programok egy helyen 7 12programhu programok egy helyen 3

A Kulturális Szalon elsősorban mint közművelődési feladatokat ellátó kerületi közösségi színtér ismert, ám programjai túlmutatnak e határokon: falain kívül is számtalan programlehetőséget kínál – tematikus séták, múzeum-, épület- és színházlátogatások, valamint kirándulások keretében.

A Barabás Villa  híd a régmúlt és a jelen között. Egy klasszicista épület, amely kitárja kapuit a kortárs művészetek előtt. A villaépületen kívül a rendezvényterem, a galéria és a vincellérház is a minőségi időtöltés színtere, a többszintes, zegzugos kert pedig a kötetlen baráti találkozásoké vagy az egyéni kikapcsolódásé. A Barabás Villa esküvők helyszíneként is igénybe vehető.

12programhu programok egy helyen 12          12programhu programok egy helyen 10

A Hegyvidék Galéria egy kortárs képzőművészeti kiállítótér. Helyet ad tárlatvezetéseknek, múzeumpedagógiai foglalkozásoknak, irodalmi programoknak, művészettörténeti előadásoknak, könyvbemutatóknak és műteremlátogatásoknak. A Galéria könyvtára széleskörű kínálattal várja az egyetemes művészet iránt érdeklődőket.

12programhu programok egy helyen 2   12programhu programok egy helyen

A Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény a főváros egyik legaktívabb helytörténeti gyűjteményévé nőtte ki magát, érdeme a folyamatosan bővülő online adatbázis, mely lehetőséget kínál a Hegyvidék képes történeti áttekintésére.

12programhu programok egy helyen 5

A MOM Kulturális Központ a kulturális ágazat kiemelkedő bázisa, a kerületi, szűkebb közösségi élet ápolásán túl a tagintézmények programjai a főváros kultúrafogyasztóit és a Budapestre látogatókat szólítják meg.

A 12program.hu  célja ugyanez: a Hegyvidék színes kulturális programkínálatának összegyűjtése egy helyen, könnyen áttekinthető formában, egy szélesebb vendégkört elérve.

Harangozó Réka Anna

További cikkek a MOMkult Blog-on: www.momkult.hu/blog/
Ajánlók, tudósítások, interjúk – számos érdekesség a programokról, fellépőkről és sok másról.


Blog | Info

Biopiac helyszínváltozás (05.18.)
Info

Biopiac helyszínváltozás (05.18.)

Kedves Vásárlók! A pünkösdi hétvégén, 2024. május 18-án a Biokultúra Ökopiac rendhagyó helyszínen, a MoM...

<3  szeretet és barátság
Blog

<3 szeretet és barátság

Szerelem, barátság, üzenetek, párok, család, ajándék… VALENTIN-NAP Valentin-nap a szerelmes üzenetek, a szeretet megnyilvánulásainak és...

A Beszélő levelek postása
Blog

A Beszélő levelek postása

Interjú Megyeri Lénával, a Beszélő levelek c. produkció megálmodójával, létrehozójával, aki a kezdetektől fogva erős,...

További híreink