Magyar leiras:

Sebestyén Sára fotográfiái szervesen illeszkednek a magyar fotóművészet konstruktivista vonulatába. Képeit épületrészletek, mindennapjaink apró részletei alkotják, melyeknek mérnöki pontosság és lágy harmónia alkot keretet. Színek, formák és fények finom játéka találkozik a geometria merev szabályaival, gyakran ellentétpárokból építkezik, azonban minden kompozíció valami újat, valami váratlant is rejt. Munkája során a művész a konkrét tartalomtól teljesen elvonatkoztatva találja meg az esztétikailag már kiteljesedett formát, ahogy ez a zene világában mindig is jelen volt. Sebestyén Sára a szó szoros értelmében tiszta éleket mutat, melyben egyúttal az életre is visszautal. Ha Sebestyén Sára fotóművészetét pár szóval kellene körülhatárolni, talán a következő szavak lehetnének a legjobb jelöltek: tiszta

szerkezet és színek, határozott ám érzéki vonalak és mezők, klasszikus és új arányok, élek, mint a terek közös elválasztó, de egyben összekötő részei és meglepetés.

A kiállított alkotások több sorozat képanyagából kerültek kiválogatásra.

 

A Cziffra Fesztivál és a MOMkult közös kiállítása

A rendezvény a Cziffra György-Emlékév programsorozatának része – a további eseményeket keresse a cziffra100.com oldalon.