Magyar leiras:

„Jobban, mint valaha, ragaszkodom a zenei nyelv legtökéletesebb szabatosságához, tisztaságához, alkalmasságához és transzparenciájához.” – Liszt Ferenc 1869-ben papírra vetett gondolatai szolgálnak sorvezetőként a Szent Efrém Férfikar mindennapi munkájában. Egy cél, amit elérni csak ritkán sikerül, de törekedni rá mindennap szükséges.

Magyarország legnépszerűbb vokális énekegyüttesét 2002-ben alapította a Liszt- és Érdemes Művész Díjas Bubnó Tamás. A Szent Efrém Férfikar kezdetben a bizánci rítusú kereszténység rendkívül változatos zenéjére specializálódott és ezzel a repertoárral ért el sikereket hazájában és külföldön egyaránt.
A magyar férfikari hagyománnyal már a kezdetektől foglalkozik az együttes, Boksay János kárpátaljai pap férfikari liturgiája révén. Innen egyenes út vezetett Liszt Ferenc ismeretlen, de végtelenül gazdag férfikari műveihez, majd Bartók Béla férfikórusra írt zseniális darabjaihoz. A bizánci rítusú zenei hagyomány mellett az együttes repertoárjának második fontos pillére a magyar mesterek férfikari munkássága lett.

Számos belföldi és külföldi fesztiválfellépés hatására több kortárs zeneszerző hallotta és szerette meg a Szent Efrém Férfikar egyedi hangzását – ennek köszönhetően többen komponáltak műveket a kórusnak. Manapság elmondható, hogy nem múlik el Szent Efrém koncert modern- és kortárszenei kompozíciók előadása nélkül.

A nyolctagú együttes rendszeresen koncertezik Magyarországon és világszerte, saját sorozatot rendez Orientale Lumen – Kelet Világossága címen, illetve lép pódiumra világhírű kollégáikkal. A Szent Efrém Férfikarnak tíz lemeze jelent meg. Az együttes tagjai sokoldalú kamaraénekesek, akik átiratokat, átdolgozásokat és saját műveket is készítenek a Szent Efrém Férfikar számára.