Magyar leiras:

English below

Sárközy Lajos és zenekara végigvezeti a közönséget a cigány fúziós zene forradalmán. A hangsúly a klasszikus, a roma- és a világzene műfajának összefűzésén van – az együttes ezzel a zenei iránnyal jutott el a Virtuózok zenei műsor döntőjébe.

A Gypsinspire egy koncertsorozat keretében a nemzetközi zenei életben is bemutatja a cigányzene, a klasszikus zene és a világzene kapcsolatából létrejövő, különleges, fúziós műfajt.

Az est házigazdája: Kállai Bettina.

Az est narrátora elkalauzolja a közönséget a cigányzene 17. századi forradalmától a 21. századig, miközben inspiráló történeteket oszt meg a hallgatósággal. A koncert hagyományos magyar nótával és csárdás dallamokkal kezdődik, a folytatásban további zenei műfajok vonulnak fel: a klasszikus zene, a spanyol flamenco, a francia jazz manouche is bemutatásra kerül, ezt követi egy roma zenei motívumokkal díszített, könnyűzenei produkció.

Közreműködik: Kökény Attila

English

We would like to invite you to a musical roller coaster:
The concert begins with a traditional Hungarian-Roma song „czárdás” After that get carried away by the different fusional music styles: Flamenco, Jazz-manouche and Pop music inspired by gypsy rythms.

Gypsinspire, is a cultural show performed by the professional music band (Sárközy Lajos és Zenekara), flamenco dancer (Böröcz Petra flamenco tánc) and the storyteller.

Our main aim is to provide an extraordinary experience to the World-music lovers!

The storyteller guides you through the history of gypsy-fusion music from the 17th until the 21st century, by sharing inspirational stories before every unique music piece performed by the super-talented artists.

Storyteller: Bettina Kallai
Sárközy Lajos and his band
Violinist: Lajos Sárközi
Dulcimer: Gyula Csík
Double bass: Rudolf Sárközi

Ticket price: Eraly Bird 1500 FT (until the 31th of August) – from the 1st of September is 2300 FT

Tickets are available on the website momkult.jegy.hu, on the Interticket network and at the MOMkult ticket office.