Magyar leiras:

Hagyományosan szilveszter délutánján a MOMkultban lép fel a Budapest Bár zenekar, idén – állandó énekestársaik közül – Kiss Tibivel, Rutkai Borival, Ferenczi Gyurival, Mező Misivel, Behumi Dórival és Németh Jucival. 

A fergetesnek ígérkező programban az együttes repertoárjába tartozó azon legjobb és legpörgősebb dalok hangzanak el, amik megfelelő hangulatot teremtenek az év végi felszabadult ünnepléshez. 

 

A zenekarról:

A Budapest Bárt Farkas Róbert alapította és vezeti. Eredeti szándéka az volt, hogy a új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életben tartva és megújítva a régi hagyományokat. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Az együttes megalakulása óta több generációs kedvenccé vált – számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, vagy nagyon közismerteket öltöztettek új köntösbe. Korok, kultúrák és generációk találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt. Ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik.