Magyar leiras:

Sally Rooney, a kapunyitási pánikban szenvedők életének ironikus krónikása azoknak az életét mutatja be, akik papíron tudják, milyen felnőttnek lenni, csak épp a valóságban nem. A szerző az Y-generáció legnépszerűbb és leghitelesebb irodalmi megjelenítője.

Nyáry Krisztián, illetve Nyáry Luca és Nyáry Liza két különböző generáció intellektuális képviselőjeként igyekszik a Rooney-jelenség nyomába eredni Szűcs Péter házigazda kérdései nyomán.
A beszélgetés apropója Sally Rooney negyedik, Intermezzo című kötete, melyben két Z és három Y-generációhoz tartozó ember találkozik.

Az este különlegessége, hogy Nyáry Liza még soha nem lépett fel közösen testvérével és apukájával.

 

Angol leiras:

Az Intermezzo középpontjában egy testvérpár áll, Peter és Ivan Koubek, akik nem is lehetnének egymástól elütőbb egyéniségek. Peter túl van a harmincon, sikeres dublini ügyvéd. Magabiztos, kompetens, lehengerlő. De apjuk halála után csak gyógyszerrel tud aludni, és nem boldogul a párkapcsolati bonyodalommal, amibe belenavigálta magát. Napjai két nagyon eltérő nő vonzásában telnek: Sylvia Peter régi első szerelme, akivel máig meghitt a kapcsolatuk, Naomi pedig egyetemista, aki egyelőre mindent félvállról vesz. Peter öccse, Ivan huszonkét éves, és versenyszerűen sakkozik. Visszahúzódó, feszengő típus, nagyszájú bátyjának tökéletes ellenpárja. Ivan a gyász első heteiben ismerkedik meg Margarettel, egy idősebb nővel, aki problémákkal küszködik. Ivan és Margaret viszonya gyorsan komolyra fordul. A két testvér élete – és szeretteiké is – új szakaszba ér: vágyak, kétségek és lehetőségek őrlik fel őket. Rá kell jönniük, mennyit bír el az élet, mennyit bírnak el ők maguk.

A kötetet itt lehet előjegyezni:
https://21.szazadkiado.hu/intermezzo-sally-rooney