23. TABÁN EST

A Tabán Szerb Folklór Egyesület 1994-ben alakult Budapesten azzal a céllal, hogy megőrizze a különböző autentikus szerb táncokat, népdalokat és az anyaország hagyományait. A tánccsoport lelkes elhivatottságát repertoárjának sokszínűsége is tükrözi. Az egyesület számos hazai és nemzetközi előadást, fesztivált tud maga mögött, a Tabán estre pedig minden évben valamilyen újdonsággal várja a néptánc kedvelőit..
és
Branka Básits – Junior Prima díjas énekesnőA programot bál követi. Zene: Zabavna Industrija
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
jún
2017

Nia Jam a kertben

Nia Jam május 19-én és augusztus 25-én 18.00-19.30-ig a MOMkult kertjében, a játszótér mellett.

A programon bárki részt vehet, beállhat kortól, nemtől függetlenül.

A programot a magyarországi Nia tanárok közül Maris, Kinga, Edó, Saci, Ildikó, Zsanett tartják, de a lista még bővül.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
aug
2017

Coincidance Táncszínház: Fairplay – Sportóriások legendája

Amikor béke van és a jóléti társadalom fogalma értelmet nyer a hétköznapokban, amikor az élet nem a túlélésről szól, hanem tényezőt képez a mindennapok minősége is, az ember törvényszerűen vágyni kezd határainak feszegetésére. Keressük a többet, az újat, a mást: az élet katartikus jelenlétét a megszokás és a nyugalom kipárnázott ösvényén. Más és más módon, de éhezünk a katarzisra és az eufóriára – ezért nyerhet teret magának újra és újra a művészet és a sport. Számtalan különböző módon élhetjük ezt meg, az élmény azonban ugyanabból a vágyból fakad, és ugyanahhoz az állapothoz vezet. Sport és művészet – a katarzis, a mindent elsöprő, túlcsorduló létélmény két diadalittas vezére, amelyek életünket többé, színesebbé, valódibbá teszik.

Az előadás egy fiatal fiú álmain és küzdelmein keresztül mutatja meg, hogy mit jelent a semmiből indulni, kitartani, végül célba érni. Hogy mi az, amiért érdemes küzdeni, és mit ad, mire tanít, miben nevel, miben támogat a sport. FairplaySportóriások legendája című táncelőadással Gyulai Júlia a Coincidance Táncszínház művészeinek közreműködésével nem titkolt módon édesapjának, Gyulai István egykori sportkommentátornak és sportlegendának állít emléket.

Előadják: a Coincidance Táncszínház művészei
Jelmez: Székács Zsófia
Díszlet: Potornai Norbert
Rendező-koreográfus: Gyulai Júlia

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
okt
2017