Tuck and Patti

Tuck & Patti 1988-as „Tears of Joy” című első lemeze óta mostanáig tíz CD-t, valamint két szólógitár CD-t adott ki.
A népszerű duó az elmúlt évtizedekben többször körbeutazta Európát, és játszottak valamennyi jelentősebb jazz fesztiválon. A  North Sea Jazz Festival, az Umbria Jazz, a Montreux Jazz, a Jazz at Lugano, a Pori Jazz, valamint a Verbier Music Festival színpada mellett, nagy sikereket aratnak norvégiai, franciaországi, németországi, finnországi, ausztriai, spanyolországi, belgiumi, oroszországi és törökországi fesztiválokon és koncerteken. Önálló koncert- és klubfellépéseik mellett olyan művészekkel közösen is játszottak, mint Miles Davis, Chick Corea, Donovan, Art Ensemble of Chicago, Herbie Hancock, Diana Krall, George Benson és Simply Red.

Tuck & Patti semmilyen kategóriába nem sorolható be. A duó világszerte ismert páratlan virtuozitásáról, melyet a szeretet, a remény és a hála lelkületét hangsúlyozó, életre szóló együttműködésük szolgálatába állítottak. Interpretációikra, melyekhez sokféle forrásból merítenek alapanyagot – Patti Catchart’s saját szerzeményeit is beleértve -, hosszú karriert sikerült felépíteniük, amely több mint 25 évnyi közös éneklés és zenélés után is fejlődőképes. Zsúfolt európai turnéik mellett műhelyfoglalkozásokat és mesterkurzusokat is tartanak. Mindketten elkötelezettek a tanítás ügye és az ifjú zenészek felnövekvő generációjának oktatása iránt, a zenészek és kritikusok körében pedig régóta az improvizatív duók mérvadó mintájának tekintik őket.

A méltán elismert amerikai formáció magával ragadó előadása 11 év után lesz látható és hallható Budapesten a MOM Kulturális Központban, március 28-án. Előttük az egyszálgitáros Hangácsi Márton nyitja meg az estét.

Tuck And Patti
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
Már
2017

Semmi Konferencia | Kiscsillag | Lemezbemutató koncert

A Kiscsillag, az ország legnépszerűbb art-rock zenekara idén újszerű, színházi elemeket, látványt felvonultató – a zenekar vezetője, Lovasi András meghatározása szerint ’koncertszínház’ – irányba indult el. Az Erkel Színházban debütált darab címe Semmi Konferencia.

Az előadáson a Kiscsillag szolgáltatja a zenét, mellettük pedig olyan vendégelőadók lépnek fel, mint Péterfy Bori, Falusi Mariann, Pásztor Anna (Anna and the Barbies)/Németh Juci, Varga Livius (Quimby), Likó Marcell (Vad Fruttik), Busa Pista (Irie Maffia). A vendégek olyan új dalok előadásával színesítik az előadást, amik a jövő év elején megjelenő, legújabb Kiscsillag kiadványon lesznek majd hallhatók.

“Mikor dalokat írok, mindig képeket, alakokat látok sürgölődni a dalok körül, de ezeket csak én látom. Amikor az “Idáig tudom a történetet” sorozat elkezdődött 2011-ben, az volt a cél, hogy legyen egy olyan dramaturgiai szál, amire felfűzhetjük az esteken elhangzó dalokat, hogy más is lássa, egy sztori fénytörésében hogyan csilloghatnak. A Semmi Konferencia ennek a történetnek a folytatása, de egy régi terv megvalósulása is, hiszen a történet alap sztorija kb. 10 éve megvan a fejemben, sőt anno dalok is készültek hozzá (Menetszél, Tűkön táncol). A megvalósításban nagy szerepet vállalt a feleségem, Földes Eszter, aki a darab egyik szerzője és rendezője is lett egyben. Fontos mérföldkőnek gondoljuk ezt a Kiscsillag zenekar életében, nagyon izgalmas próbafolyamaton vagyunk túl, reméljük, legalább annyi örömet okozunk vele a közönségnek, mint amennyit nekünk eddig adott.” /Lovasi András/

A Semmi Konferencia előadás dalait tartalmazó CD március 7-től kapható a MOL- töltőállomásokon.

https://www.youtube.com/watch?v=TUAlGZXz_ls

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
Már
2017

Sárik Péter Trió X Beethoven

A Sárik Péter Trió új műsorában Beethoven műveit dolgozta át a saját stílusára. A koncerten a Mester szimfóniáinak és zongoraszonátáinak részletei hangzanak el. Beethoven dallamai és harmóniái keverednek a jazz és a popzene ritmusaival. A műsor nagy része természetesen improvizáció, a Trió megidézi azt a kort, amikor még a klasszikus zenészek is rögtönöztek. A Sárik Péter Trió koncertjein a közönség aktív részese az előadásnak, a zenekar minden koncerten előadja az Örömódát a hallgatók segítségével.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
Már
2017

Visz a víz | AKIMER

Az AKIMER néven induló fomrációt Vasicsek Öcsi János énekes hozta létre. A zenekar olyan elismert zenészekből áll, mint Vastag Gábor, Gyenge Lajos, Szabó Károly és Szkladányi András, akik ebben a különleges felállásban először zenélnek együtt. Hozzájuk csatlakozott a legendás Tátrai Tibor, aki nem csak szólistaként, hanem zeneszerzőként is közreműködik a lemezen, illetve Micheller Myrtill jazzénekesnő.

Meghívott vendég: Sipeki Zoltán, gitáros. Az együttest az Óbudai Danubia Kamarazenekara egészíti ki 13 fúvós, és vonós zenésszel.

A dalok meghatározó stílusa a rock, az anyag mégis igen változatos a slágeres lírai daltól a gospel-en át a rock&roll-ig.

A Hajdú László rendező által színpadra állított produkcióban műfajteremtő módon a zenei anyaghoz kapcsolódva dramatizált „rockjátékot”  mutatnak be színészek .

A zenészek személye, a muzsika nagyzenekari megszólalásban önmagában csemege az igényes zenét kedvelőknek, a különleges színházi produkcióval kiegészítve pedig a közönség egyedi élménnyel lesz gazdagabb.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
ápr
2017

Eszter-lánc zenekar születésnap

Az Eszter-lánc mesezenekar 5. születésnapja

“A zenekaroknak is van születésnapja? És szülinapi bulija? Hát persze! Ünnepeljétek velünk az Eszter-lánc mesezenekar 5. születésnapját! Vendégek különleges hangszerekkel, új és régi dalok, öröm, móka, szülinap!”

 

A zenekar:
Kárász Eszter- ének, ukulele, tilinkó
Becze Gábor – nagybőgő
Clemente Gabor – ütőhangszerek
Csurkulya József – cimbalom
Molnár György – gitár, banjo, ének
Nemes Janó – szaxofon, fuvola, basszusklarinét
Veér Csongor – hegedű
Wagner-Puskás Péter – harmonika

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
ápr
2017

GIGI | TAVASZI KONCERT

 

Radics Gigit 18 éves kora előtt számos rangos magyar zenei díjra jelölték (Fonogram, Comet, Bravo Otto), melyekez többször el is nyert. Számos nemzetközi koncert és fesztivál fellépője.

2012-ben Quincy Jones meghívására a híres Montreux-i Jazz Fesztiválon, 2013-ban az olasz Auditorium di Milano hangversenytermében, 2015- ben a Bécsi Állami Operaházban lépett fel.

Meghívott előadó volt Genfben a Világgazdasági Fórumon, illetve 2015 októberében New York-i Carnegie Hall-ban.
2015-ben az “István a király” rockoperában Réka szerepét énekelte
 Április 2-án a MOM Kulturális Központban egész estés koncertet ad. A koncert vendége Caramel lesz.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
ápr
2017

TátraiTrend!

Tátrai Tibor megfogalmazásában a Trend „kellemes, érthető és szerethető élőzene”. A két gitárost, Tátrai Tibort, “Tibuszt” és Pintér Tibort Glaser Péter bőgőn, Czibere József pedig ütőhangszereken kíséri. A zenekar kizárólag saját dalait játssza, leginkább smooth jazz és rhythm and blues stílusban – igazi örömzene ez.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
ápr
2017

Lackfi János – Kaláka

Lackfi János és a Kaláka családi előadása a Költészet Napja közeledtével. A Kutyából szalonna új dalai és más versek, dalok, játék.

Lackfi János versei – a Kaláka zenéi

“A fogas kérdés jár fogászhoz? A fagyi tényleg visszanyal? És hány gombócos embert eszik? Ha a falnak füle van, jár hozzá füldugó? Hogy néz ki annak a talpa, aki pengeélen táncol? És a csótányok szoktak fuvolázni? Gatyában hegedülni jobb vagy kesztyűbe dudálni? Szoktatok görényt sétáltatni? Jártok elefánttal porcelánboltba? Repült már a szájatokba sült galamb vagy ágyúval kilőtt kókuszgolyó? Láttátok már két tükörrel a hátatok közepét? No, ilyen fontosságokkal van tele ez a könyv.

Rengeteg itt a szólás meg a közmondás, de csupa mai kölkös történetbe rejtve. Olvassátok csak úgy, buliból, akkor is tanultok! Ráadásnak itt van az árva kolbász balladája, a kiégett neoncső szomorú szerelmes története, akad kukásdal meg kátrányos nóta, asztali tikitaki meg süket vakablak, répahajigálós öregfiú meg utcakövet majszoló királykisasszony. A híres-neves Kaláka együttes pedig megmuzsikálja ezt a sok fületlen csodát a könyvbe bebújtatott CD-n! Lessétek, hallgassátok!”

Az előadást 6 éven felülieknek ajánljuk.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
ápr
2017

h-moll mise | Johann Sebastian Bach

Szólisták:

Bihari Adél ‒ szoprán

Banai Sára ‒ mezzoszoprán

Kun Ágnes Anna ‒ alt

Árvai Dániel ‒ tenor

Tarnai Dávid ‒ basszus

Ars Nova Sacra Énekegyüttes és Zenekar

művészeti vezető: Dr. Répássy Dénes

Vezényel: Antal Mátyás

 

Ars Nova Sacra Énekegyüttes
A kórus történetének kezdeteihez a 80-as évekig kell visszatekintenünk, amikor a kórus két alapítója, Répássy Dénes és Gábor egy kis csapat énekessel bemutatta az akkor Magyarországon még alig ismert Guillaume de Machaut teljes Notre Dame-i miséjét. Lényegében ez az együttes állt össze ismét 2005 őszén, hogy újra előadja a művet. Felvették az Ars Nova Sacra Énekegyüttes nevet, amely Machaut-ra utal: ars novának nevezik ugyanis azt a 14. századi zenei irányzatot, amelynek ő volt az egyik legjelentősebb mestere. A megközelítés pedig, amely a méltatlanul feledésbe merült, vagy alig ismert művek minőségi előadását célozta, azóta is az együttes sajátja, és sok tapasztalt kórusénekest, vagy éppen énekművészt terelt e közösségbe.
A kórust számos különböző szakma képviselői alkotják, de több évtizedes zenei tapasztalattal, magas zenei képzettséggel is rendelkeznek, melynek legfontosabb összetartó ereje a zene feltétlen szeretete és az az áldozatkészség, mely képes a tagok személyes igényeit, érdekeit alárendelni egy magasabb célnak, művészeti minőséget képviselő értékteremtésnek.
Ars poetica
A kórus fontos célja az, hogy minél többféle stílust műveljen, igyekszik átölelni Európa elmúlt ezer évének kórusművészetét. Ezen belül igyekszik minél több olyan művet bemutatni, amelyek kiemelkedő értéket képviselnek.
Koncertek
Oratorikus koncertjei során a kórus nagyzenekart, szólistákat és karmestert hív meg. Az Ars Nova Sacra a zenei élet legkiemelkedőbb tehetségű művészeivel dolgozik, ugyanakkor törekszik arra, hogy hosszú távon megmaradjon sajátos zenei attitűdje és önállósága, tehát nem kötelezi el magát egyetlen vezető mellett sem.
Versenyek, fesztiválok
2011. június – Hebden Bridge Arts Festival
2013. október – „Varsovia Cantat” IX. Varsói Nemzetközi Kórusverseny
• kamarakórus kategória 1. helyezés
2014. július – „Seghizzi” Nemzetközi Kórusverseny, Gorizia
• 1a kategória (1400‐1640 közötti művek): 3. hely és ezüst minősítés
• 1b kategória (1640‐1820 közötti művek): 2. hely és ezüst minősítés
• legjobb kamarakórus különdíj
2015. július – V. „Harman” Nemzetközi Kórusverseny és Fesztivál, Isztambul
• vegyeskar kategória 1. helyezés
Magyar kulturális napok a CulturElle Alapítvány szervezésében:
• 2013. október – Ingolstadt
• 2014. október – Würzburg
• 2015. október – Ulm
• 2016. október – Bamberg

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
ápr
2017

MAGYAR KÖLTŐK ARCKÉPEI – Janus Pannoniustól Petőfi Sándorig | VIGH KRISTÓF | ŐSBEMUTATÓ

A Magyar Költők Arcképei című zenemű a Janus Pannoniustól Petőfi Sándorig terjedő irodalmi korszakot megjelenítő, 50 perces zongorakíséretes dalciklus, amely szimfonikus zenekari változatban is elkészült. Szerzője Vigh Kristóf, aki az új harmonikus „Refulgence” (Fénylő ragyogás) stílus képviselője. A mű a klasszikus magyar költők lelkületét kifejező, jellemző verseket, versrészleteket zenei köntösbe öltöztetve, időrendben, történelmi folytonosságban és egységes folyamatban ábrázolja. A mű a legszebb és legkifejezőbb magyar költői lélekmotívumokat gyűjti csokorba, s egy különleges zenei-költészeti időutazást valósít meg. A harmonikus zenei aláfestés, az öt énekes szólista, szoprán, mezzoszoprán, tenor, bariton, basszus egymást váltó szereplése, a korszak 12 jelentős költőjének összefüggő megjelenítése nagy élményt nyújt minden korosztály számára, zene és irodalomkedvelőknek egyaránt. A mű az irodalomtanítás segédeszközeként is remekül alkalmazható. Segítségével jobban megérthetjük s lélekben is átélhetjük a korszak magyar költőinek közös gyökerű, s egymást kiegészítő „léleküzenetét”. A mű létrehozását az NKA támogatta.

Előadók: Béres Timea – szoprán, Heim Mercedes – alt, Pálmai Árpád – tenor, Ambrus Ákos – bariton, Cser Péter – basszus

Zongorán közreműködik a szerző

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
ápr
2017

MELINGO | KOCSMATANGÓ BUENOS AIRESBŐL

Daniel Melingo ugyanolyan rejtélyes, mint maga a tangó. Zenéjében egyszerre szól szent és profán, hegedű, tangóharmonika, gitár, bőgő hajol az érces hang után, buja bősége, egyedisége ellenére hangzása mégis merészen puritán.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
ápr
2017

SOLARIS 1990 | lemezbemutató koncert

SOLARIS 1990 – a legendás SOLARIS dupla-album élő bemutatója.

 

Az életmű-sorozat 2017-es állomása a zenekar legnagyobb ívű kompozíciójáról, az idén 30 éves Los Angeles 2026-ról szól. 30 év után először teljes hosszban hangzik el a szvit, ahogy utoljára a három évtizeddel ezelőtti búcsúkoncerten hallhatta a közönség.

 

Maga az album, az 1990 eredetileg a zenekar fennállásának 10 éves jubileumára jelent meg,1990-ben. Azóta kultlemezzé vált, sokan ezt tartják a SOLARIS legmeghatározóbb lemezének.

 

Ezenkívül, amolyan ráadás-meglepetésként ősbemutatót is tart a zenekar: a legújabb Solaris-kompozíció, a Lonely Universe ezen a napon hangzik el először élőben.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
ápr
2017

Sounds of Bábel

A Sounds of Bábel formáció 6 éve fogalmazódott meg baráti beszélgetések alkalmával. Bábel Klára bár klasszikus zenéből szerzett több diplomát, a koncert műsorszámai tükrözik az elmúlt 50 év énekes-táncos zenéihez kapcsolódó érdeklődését és szeretetét. A jazz trióra hasonlító formáció – a zongorát hárfa helyettesíti -, dallamhangszerekkel egészül ki, így a műsorszámok különleges átiratokban lesznek hallhatóak.

Közreműködnek: Balog Miklós – hegedű, Kanyó Dávid – fuvola, Fonay Tibor – basszusgitár, Tar Gergely – ütőhangszerek, Bábel Klára – hárfa

Műsor: Vivaldi, Piazzolla, Gershwin, Nina Simone, Paolo Conte, Benny Goodman, Ray Charles, Bobby Rydell, Abba zenéi
www.babelklara.hu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
ápr
2017

Snétberger és a tanítványok

Fellépők: a Snétberger Zenei Tehetség Központ diákjai és tanárai.

A Snétberger Zenei Tehetség Központ missziója szerint immáron hetedik éve igyekszik a határainkon innen és túl felkutatni a leghátrányosabb helyzetben élő különleges zenei tehetségeket, akik a jazz és klasszikus zene területén kapnak személyre szabott képzést az központban.

Itt egy éven át 12 hetes bentlakásos kurzusok és hétvégi oktatások keretében Magyarország elismert művésztanárai igazodnak a diákokhoz – előképzettségüknek megfelelő, személyre szabott hangszeres, zenekari és elméleti oktatással.  A kurzusok végén zárókoncerteket tartunk, ám a legnagyobb presztízsű és a legmagasabb színvonalú a tavaszi, évfolyamzáró koncert, ahol a növendékek egy különleges műsorral lépnek színpadra. Programját az alapító Snétberger Ferenc állítja össze: azokat a zenekarokat választja ki, akik a közönség számára a legszínvonalasabb, kiforrott produkciókat tudják bemutatni. A tavaszi koncertre való bekerülés diákjaink számára a legnagyobb kihívás és a legnagyobb elismerés az évben.

Az idei programot nemcsak a komolyzene megszokott könyvtárából állítjuk össze: átiratok, vagy ritkábban játszott kamara művek is elhangzanak; a jazz, a népzene és a világzenei műfajok mellett pedig megjelennek diákjaink és tanáraink saját szerzeményei, hangszerelései is. A koncerten Snétberger Ferenc mellett meglepetés vendégként számos művésztanár, elismert előadóművész mutatja meg a zene és a diákok iránti elkötelezettségét.  A Snétberger Zenei Tehetség Központ köszöni, ha eljönnek és jegyvásárlásukkal támogatják működését.

A Központ működését az EMMI és a Nemzeti Tehetség Program támogatja.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
ápr
2017

Jótékonysági koncert | Almira Emiri & Barátai

Az Almira Emiri & Barátai jótékonysági koncert célja a rákban szenvedőket támogatása.
Fellépők: Almira Emiri zongoraművész és Onczay Zoltán gordonkaművész

 

Almira Emiri & Onczay Zoltán
Robert Schumann: Fantasiestücke op. 73
Johannes Brahms: e moll szonáta op.38
Boris Pigovat: Noctürn
Pjotr Iljics Csajkovszkij: Noktürn
Dimitrij Sosztakovics: Szonáta
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
máj
2017

Shoo Shoo Baby | Zsidó Művészeti Napok

Különleges zenés utazást ígér Szűcs Gabi énekesnő és zenekara, valamint Hegedűs D. Géza, a Vígszínház színművészének estje a Zsidó Művészeti Napokon.

Az esten a hitleri Németországban betiltott swing, az „amerikai zene”, a hazáját és politikáját megtagadó művész, Marlene Dietrich, a zsidó származásuk miatt betiltott, elüldözött írók, költők, művészek, előadók idéződnek meg. Naplórészletek, dalok, versek, cikkek: az ellenállás művészi eszközei a vészkorszakban. Zenés és prózai korrajz.  Élni akarás egy embertelen világban.

Az esten megidézik az 1940-es évek, főként a II. világháború idején népszerű dalokat Hollywood-tól New York-ig, Londonon, Párizson át Budapestig. A swing-zene, a sanzon, a kuplé legfényesebb korszaka volt ez az időszak, mialatt a világ a legborzasztóbb hat évét élte.

A zene vigasz volt, egyetlen örömforrás, ami eljutott a katonákhoz a harctérre, a kantinokba, a filmvászonra, a rádiókba, „shoo shoo baby” dúdolták gyermekeiknek az otthon maradt anyák. A dalokon keresztül összekapcsolódtak a szétszakadt családok. Színészek, énekesek, filmsztárok bújtak egyenruhába, hogy énekeljenek a harcolóknak a fronton. Élni akarás és öröm, mellette bánat és halál, könnyes búcsúk, megható imák, és féktelen vad ritmusok, ez volt a ’40-es évek zenéje.

Az est dalban, prózában, táncban és képekben is megidézi ezt az félelmetes korszakot, az Andrews Sisters-től Marlene Dietrich-en át a Casablanca című filmig, a magyar slágerekig.  Hegedűs D. Géza és Szűcs Gabi mellett közreműködik Bóbis László és a Savoy Garden Táncstúdió.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
máj
2017

A Nő illata – Tangótól Jeruzsálemig | Schell Judit és László Boldizsár koncertje | Zsidó Művészeti Napok

Schell Judit színművész és László Boldizsár operaénekes első közös koncertje a Zsidó Művészeti Napokon egy igazi kuriózum 2017-ben.

Ezen az estén tangó és latin stílusban csendülnek fel olyan jiddis és egyéb slágerek, amelyek a két művész előadásában új értelmet kapnak.

A koncert szerkesztése Zöldi Gergely dramaturg munkáját dicséri, a dalok hangulatát egyedi videó kivetítés emeli.

Néhány dal az elhangzó zeneművek közül:

–         Egy férfi és egy nő

–         Barry Sisters jiddish slágerei

–         Kurt Weil: Tangó ballada

–         Lara Fabian: Caruso

–         Hofi Géza: Minden Asszony életében

–         Parole, Parole

–         Madrid Madrid

–         Belleville randevu

–         Kern András: Halálos Tangó

–         Bródy János: Tango LeMondo

Zenészek:

 

Frankie Lato – hegedű
Pintér Tibor – gitár
Vikukel Dániel – zongora
Frey György – basszusgitár, nagybőgő
Berdisz Tamás – dob, ütőhangszerek

Pusztai Csaba – konga, ütőhangszerek

 

A kitűnő művészek  különleges zenei pályája ez alkalommal egy új műfajban keresztezi egymást. Schell Judit versenytáncos, László Boldizsár könnyűzenei (Cotton Club Singers) múltja olyan elegyet képez majd, amely mindenképp kihagyhatatlan az újdonságot keresők számára.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
máj
2017

Pesti éjszakák – Budapest Bár | Zsidó Művészeti Napok

Közreműködik: Farkas Róbert vezetésével a Budapest Bár zenekar

 Énekesek: Behumi Dóri, Frenk, Lovasi András, Németh Juci

 Vendégek: Jordán Adél, Ónodi Eszter színművészek

 

Május 13-án különleges koncertet ad a Budapest Bár a Zsidó Művészeti Napok keretében. A Pesti éjszakák című előadás vendége a Katona József Színház két csodálatos színésznője lesz: Jordán Adél és Ónodi Eszter.  Az este folyamán a zenekar megidézi a régi pesti éjszakák hangulatát olyan feldolgozásokkal, amelyek zsidó szerzők alkotásai: bohém mulatságokról, szerelmekről, szomorúságról és boldogságról szólnak majd a dalok.  Az idén 10 éves, sokszínű zenekar örömzenéjében korok, kultúrák és stílusok találkoznak. Mesterien hangszerelt cigányzenekar kíséri a kitűnő énekeseket a dalok előadásában. A Budapest Bár – örömforrás nyitott füleknek! Közreműködik Farkas Róbert vezetésével a Budapest Bár zenekar, valamint Behumi Dóri, Németh Juci, Lovasi András és Frenk. Vendég: Jordán Adél és Ónodi Eszter.

 

A Budapest Bárt Farkas Róbert alapította és vezeti. Eredeti szándéka az volt, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életbentartva és megújítva a régi hagyományokat. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Az együttes megalakulása óta több generációs kedvenccé vált – számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, vagy nagyon közismerteket öltöztettek új köntösbe. Korok, kultúrák, stílusok és generációk találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt.

 

Szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozása kitűnő zenészek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek varázslatos előadásában. A 2007-ben eredetileg egyetlen lemezre születő Budapest Bár mára Magyarország egyik legnépszerűbb koncertzenekara, fesztiválok és nagyszínpadok rendszeres fellépője lett. A zenekar védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei a 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra – ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait.

 

A régi kuplék, filmdalok és slágerek után tovább haladtak korban és tovább feszegetik a cigányzenekari hangzás határait. Hatalmas repertoárjuk mára már nagyon eklektikus – magyar és külföldi dalok mindenféle műfaját feldolgozták „budapestbárossá”.

 

A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból. Akár egy gyönyörű hegedűszólótól, akár egy emléktől, akár egy elkapott pillantástól, akár egy ismerős daltól, akár a hangulattól – a libabőr garantált!

 

A Budapest Bár zenekar: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő), Kisvári Ferenc (dob)

 

Énekesek: Behumi Dóri, Németh Juci, Lovasi András és Frenk.

Vendég: Jordán Adél és Ónodi Eszter

 

www.budapestbar.hu

www.facebook.com/budapestbarband

www.youtube.com/budapestbar

https://instagram.com/budapest_bar

https://twitter.com/budapestbar

https://www.tumblr.com/blog/budapestbarband

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
máj
2017

Versenymű két bohócra | A Les Rois Vagabonds újcirkusz előadása

A porondon Vivaldi, Strauss és Bach zenéje, ám a zenészek bohócok.
Vajon ezek a „Csavargó királyok” klasszikus vagy modern bohócok? Vagy inkább – ahogy Henry Miller író mondaná – a porond poétái? Bárhogy is, az előadás során szárnyakat igéznek a nézőkre, hogy velük együtt járhassák végig az emberiség útját. A bohócok nem komédiáznak: piros orruk, meszes arcuk, szokatlan ruháik mögül csupasz lelküket nyújtják át a nagyérdeműnek. Nyelvtelen beszélnek, mégis a kisgyermekektől a filozófusokig mindenki érti, amit mondanak. A mimika, az akrobatika és a zene segítségével egyszerre ejtik ámulatba, gondolkodtatják el és nevettetik meg a közönséget.

Alkotók és előadók | Igor Sellem, Julia Moa Caprez
Technika | Sacha Pinget, Florian Euvrard
Az előadás hossza | 70 perc
Producer | B’rillArt Production

 

Concerto for Two Clowns

Vivaldi, Strauss and Bach are on the programme…but the musicians are clowns.

Are the ‘Rois Vagabonds’ traditional or modern clowns? Or are they rather what Henry Miller aptly called “poets in action”? Either way, they give us wings with which to accompany them for a while on our shared human journey. These two clowns are not playing for laughs. The red nose, white makeup and outlandish costumes are simply a way for them to bare their souls.

Mime, acrobatics, music and very  few words: the Rois Vagabonds speak a universal language. Wise old philosophers and young children alike will be astonished, moved, amused and enchanted by their performance.

 

By and with Igor Sellem et Julia Moa Caprez

Technical support : Sacha Pinget, Florian Euvrard

Duration : 70 minutes

Recommanded age : 8 and above

Production : Les Rois Vagabonds

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
máj
2017

Versenymű két bohócra | A Les Rois Vagabonds újcirkusz előadása

A porondon Vivaldi, Strauss és Bach zenéje, ám a zenészek bohócok.
Vajon ezek a „Csavargó királyok” klasszikus vagy modern bohócok? Vagy inkább – ahogy Henry Miller író mondaná – a porond poétái? Bárhogy is, az előadás során szárnyakat igéznek a nézőkre, hogy velük együtt járhassák végig az emberiség útját. A bohócok nem komédiáznak: piros orruk, meszes arcuk, szokatlan ruháik mögül csupasz lelküket nyújtják át a nagyérdeműnek. Nyelvtelen beszélnek, mégis a kisgyermekektől a filozófusokig mindenki érti, amit mondanak. A mimika, az akrobatika és a zene segítségével egyszerre ejtik ámulatba, gondolkodtatják el és nevettetik meg a közönséget.

Alkotók és előadók | Igor Sellem, Julia Moa Caprez
Technika | Sacha Pinget, Florian Euvrard
Az előadás hossza | 70 perc
Producer | B’rillArt Production

 

Concerto for Two Clowns

Vivaldi, Strauss and Bach are on the programme…but the musicians are clowns.

Are the ‘Rois Vagabonds’ traditional or modern clowns? Or are they rather what Henry Miller aptly called “poets in action”? Either way, they give us wings with which to accompany them for a while on our shared human journey. These two clowns are not playing for laughs. The red nose, white makeup and outlandish costumes are simply a way for them to bare their souls.

Mime, acrobatics, music and very  few words: the Rois Vagabonds speak a universal language. Wise old philosophers and young children alike will be astonished, moved, amused and enchanted by their performance.

 

By and with Igor Sellem et Julia Moa Caprez

Technical support : Sacha Pinget, Florian Euvrard

Duration : 70 minutes

Recommanded age : 8 and above

Production : Les Rois Vagabonds

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
máj
2017

Texas State Chamber Orchestra (USA) | Klassz.Bent

Műsor:

Felix Mendelssohn: Hebridák – nyitány

Astor Piazzola: Adios Noninos – Roberto Molinelli feldolgozásában

Ludwig van Beethoven: 8. szimfónia

Szólisták: Ames Asbell – mélyhegedű, Karla Hamelin – cselló

Vezényel: Carolyn Watson

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
máj
2017