PRIVÁTILAG 60 – KÁRPÁTI DÓDI SZÜLETÉSNAPI PROJEKT | GET CLOSER CONCERTS

A Quimby trombitásaként és trollhangú énekeseként ismert örökifjú Kárpáti Dódi 60. születésnapját ünnepeljük, privátilag. A koncerten fellépnek Dódi zenésztársai, akikkel az elmúlt évtizedekben együtt muzsikált: a Quimby és legutóbbi saját formációja, a Priváti Projekt is (Kőszegi Imre, Szaniszló Richárd és Vasvári Márton). A 2017-es GetCloser Jazz Festen a világhírű francia trombitás, Erik Truffaz invitálta meg Dódit egy dal erejéig közös zenélésre, most ezt viszonozva Erik Truffaz lesz az egyik sztárvendég.

Rajtuk kívül csupa olyan fantasztikus muzsikus érkezik még, akikkel eddig még sosem lépett egy színpadra, így a lengyel zongoravirtuóz Paweł Kaczmarczyk, az albán-magyar énekesnő, Alba Hyseni, az egyik legnépszerűbb trombitás, Barabás Lőrinc, valamint Frankie Lato hegedűn.

https://getcloserconcerts.com/koncert/karpati-dodi-privatilag-60-2018/

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
ápr
2018

ELECTRO DELUXE

Az Electro Deluxe egy francia Nu Jazz formáció. A zenészek 2001 óta muzsikálnak együtt, zenéjükben többféle stílus keveredik, a soul, a funky, a swing, a hip-hop. A hangszeresek közül kiemelendő a basszusgitáros Jeremie Coke és a szaxofonos Thomas Faure játéka. Az amerikai frontember James Copley óriási showman, aki egy pillanatra sem engedi el a közönség figyelmét. Az Electro Deluxe-re a sokszínűség, és a hatalmas energia a jellemző, nem véletlenül tartják az egyik legfontosabb európai jazz produkciónak 2017-ben.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
máj
2018

X Beethoven | Sárik Péter Trió feat. BTA Szimfonikusok Vonószenekara

Sárik Péter: zongora
Fonay Tibor: nagybőgő
Gálfi Attila: dob
Almási Kornél: karmesterA 2015-ös Beethoven Budán Fesztiválon hangzott el először a Sárik Péter Trió, Beethoven műveinek jazz-feldolgozásait tartalmazó műsora.  A bemutató harmadik évfodulójára elkészült a program vonószenekarral kibővített változata is, mely a pécsi Kodály Központban megtartott premier után, először hangzik fel Budapesten.

A feldolgozásokból készült CD-t telt ház előtt mutatták be a Zeneakadémia Nagytermében 2016-ban, és játsszák folyamatosan Magyarország és Európa koncerttermeiben és jazz-klubjaiban.
A vonószenekarral kibővített jazzes Beethoven program igazi különlegesség, a Mester művei ebben az értelmezésben most hallhatók először.

A Sárik Péter Trió az elmúlt tíz évben Magyarország egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb jazz-zenekarává vált. A formáció sikerének egyik záloga, hogy a zenészek mindhárman nagyon nyitott, sokoldalú muzsikusok, így a zenekar a közönség sokkal szélesebb rétegét szólítja meg, mint a jazz-zenekarok többsége. A Trió koncertjeinek hangulata sokszor inkább pop vagy rock koncerthez hasonlatos, még akkor is, ha a Zeneakadémián, vagy a legkomolyabb koncerttermekben játszanak. A zenekar közvetlenségével, energiájával sok új rajongót hoz a jazznek.

A BTA Szimfonikusok fő célkitűzése,hogy a korábbi évszázadok szakrális művei mellett kortárs egyházzenei kompozíciókat is népszerűsítsen úgy templomokban, mint az ország számos koncerttermében. Ezek mellett gyakran közreműködnek gospel, könnyűzenei és jazz produkciókban is.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
máj
2018

BEETHOVEN BUDÁN

Oláh Kálmán Trió és a Budafoki Dohnányi Zenekar

vezényel: Hollerung Gábor

Beethoven: II. szimfónia

– szünet –

Oláh Kálmán: Beethoven Fantasy for symphony orchestra & jazz trio ősbemutató

Oláh Kálmán: Passacaglia for Orchestra & Jazz Trio

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
máj
2018

ANYÁK NAPJA | A FICSAK SZERVEZÉSÉBEN

Gyermek- és családi programok

 

Idén a Ringatóval karöltve a FICSAK olyan eseményt szervez, mely az édesanyákról és a szeretetről szól. Sokéves hagyomány, hogy a családok együtt énekelve  ünneplik az anyák napját.
A nap folyamán a meghívott vendégek kicsiket és nagyokat egyaránt szórakoztatnak.

Tervezett program:
9.30 kapunyitás
10.00 Az Oscar-díjas SoulAir Kamarakórus műsora
10.25 ünnepélyes megnyitó
10.40 Ringató foglalkozás – Ezer Anya énekel! – meghívott vendég:
Bognár Szilvia
11.50 Balássy Betty és Varga Feri gyerekműsora
12.30 tombolasorsolás
13.00 anyák napi flashmob a Gesztenyés kertben
14.00 kapuzárás

A program ideje alatt LEGO játékszoba a nagyobbaknak, könyves mesesarok, családi fotósarok, optikai szűrőbusz, gyermekfogászati szűrés, profi hordozási tanácsadás, könyv- és játékvásár, kézműves foglalkozások szórakoztatják az édesanyákat és a családokat.

Az első ezer családot ajándékcsomaggal várják a szervezők.

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
máj
2018

ROBERTO FONSECA TRIO | GET CLOSER CONCERTS

Ez a fiú, annak ellenére, hogy jazz-háttérrel rendelkezik, segít engem és tiszteletben tartja zenémet és… tud ez a gyerek játszani!” – Ibrahim Ferrer

A kubai Roberto Fonseca generációja egyik legkarizmatikusabb billentyűse. 15 évesen hívta fel magára a figyelmet a havannai nemzetközi Jazz Plaza Fesztiválon, a következő évben már első lemezével jelentkezet. (No Limit: Afro Cuban Jazz).

Havannai zenész családból származó muzsikus neve akkor lett világszerte ismert, mikor 2003-ban az elhunyt Rubén González után a legendás Buena Vista Social Club tagja lett. Szinte minden eredeti Buena Vista tag szólóprojektjében részt vett. Ibrahim Ferrert világkörüli turnéján kísérte, játszott Omara Portuondo néhány lemezén. Eliades Ochoával együtt turnézott (a veterán gitáros Fonseca 2006-os ABUC című korongján is szerepelt), és hogy teljes legyen a Buena Vista Social Club legenda, Fonseca volt Ibrahim Ferrer utolsó albumának producere is.

Közben önálló karrierbe kezdett, saját neve alatt ragyogó albumok jelentek meg. (Tiene que ver (2002), Elengo (2002), Temperamento (2004), Zamazu (2007), Akokan (2009), Live in Marciac, 2010)) A 2013-as YO című lemezét Grammy-díjra jelölték, a legjobb latin jazz album kategóriában.

Partnere volt Herbie Hancocknak, Michael Breckernek, Wayne Shorternek, Gilles Petersonnak,

 

Chucho Valdésnek és közös koncertlemezt készített a mali énekesnővel, Fatoumata Diawaraval.

Fonseca zenéje rengeteget merít a kubai hagyományokból, miközben folyamatosan megújítja azt. Mindent tud a mambóról a cha-cha-cha-ról, a danzonról és a boleróról. Ezeket integrálja a jazzbe, a funkyba, a soulba és a latin zenébe, időtlenné és múlhatatlanná téve mindezt. Fonseca zongorajátéka is legalább ennyire sokszínű, hisz jól ismeri a tradicionális kubai és a latin zenekarok virtuóz billentyűseinek stílusát és otthonosan mozog a modern jazz-zongorázás terepén is. Koncertjeinek hangulata egészen eufórikus, előfordul, hogy a zongora billentyűit ütős hangszerként használja, vagy maga is beszáll dobolni, együtteséből kubai karneválzenekart, comparsast varázsolva.

Magyarországon első ízben lép fel Roberto Fonseca triójával. A zenekarában Ramsés Rodríguez dobon és ütőhangszereken, Yandy Martínez pedig basszusgitáron és bőgőn játszik, akik mindketten évek óta Fonseca formációinak tagjai.

https://getcloserconcerts.com/koncert/roberto-fonseca-trio-2018/

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
máj
2018

ZOLBERT | HEGYVIDÉKI SMOOTH JAZZ CLUB

A szaxofonos, zeneszerző és producer 2013-ban “Frappé” című dalával megnyerte a Zuglói Smooth Jazz Klub által szervezett 1. Smooth Jazz Dalverseny fődíját. 2014-ben pedig a 90.9 Jazzy Rádió VII. Jazzy Jazz Dalversenyének fődíjasa lett “Friendship” című szerzeményével, amely a szakmai zsűri döntése alapján a legjobb hangszerelésért járó különdíjat is megkapta. Szintén ebben az évben zenésztársaival a VeszprémFest nagyszínpadán lépett fel a világhírű, brit The Brand New Heavies előzenekaraként. 2015-ben jelent meg Onecímű debütáló nagylemeze, mely a smooth jazz műfaj őshazájában az Egyesült Államokban a legendás JazzTrax rádió az év legjobb lemezeit és dalait összefoglaló TOP 25-ös listáján a 10. helyre került fel.

A művész által képviselt zenei irányzat a populáris jazz színes palettáját idézi, a smooth jazz, a funk és a soul műfajok egyedülálló ötvözeteiként, amelyekben a szenvedélyes és pozitív hangulatok modern hangszerelésekben szólalnak meg.
A produkció az elmúlt 5 évben több, közel 150 koncertet adott.

A koncerten közreműködnek:

Zolbert – szoprán-, alt-, és tenorszaxofon

Tóth Marcell – zongora

Riskó Tibor – gitár

Kovács Gergő – basszusgitár

Nagy Zsolt – dobok

https://www.zolbertmusic.com/

https://www.facebook.com/zolbertmusic/

https://www.instagram.com/zolbertmusic/

https://www.youtube.com/ZolbertMusic

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
máj
2018

40 ÉVES JUBILEUMI GÁLAKONCERT | KALYI JAG

A 40 éves Kalyi Jag Együttes a világon először hívta életre a roma folklórt és roma nyelvi reformot. 1978-ban ‒ Varga Gusztáv alapításával. Az együttes a világ minden kontinensén 3500 koncertje a 10 db megjelent (arany-platina és Gyémánt lemez díjak) albumuk, bizonyítja a művészetük sikerét, mely mára már az igazi világzenei klasszikusok közé sorolják őket. A Kalyi Jag Együttes munkáját valamennyi zenei mozgalom, vagy néptáncegyüttes is állandóan másolja, és zenéjüket feldolgozzák vagy adják elő azon formában melyet az együttes alkot vagy alkotott. Zenéjük már több oktatási tananyagban is megtalálható. Himnuszt komponáltak Varga Gusztáv „Könyörgés” címmel, melynek több neve is ismerté vált már, Zöld az Erdő, vagy Beas Cigány himnusznak is nevezik.
E művet felszentelte a Ferenc Pápa is a Vatikánban az Együttes előadásában. Művészetüket kitüntette a Magyar Kormány, a World Music Institute, New York, A WORD MUSIC DANCE Megasztárjai díjjal tüntették ki a WOMAD Londonban, A Nép Művészet Ifjú Mestere, Hivatásos Előadóművészek, A Lovagi Rend tagjai, Európa Díjasok, az Amerikai Music TV díj kitüntetettjei. A sikeres dal a LUMAMAJ. RUMELAJ. Roma Nemzetiségi Általános és Középiskolák viselik a Kalyi Jag nevet, melyet Varga Gusztáv 1993-ban alapított. „Szívünkben nincs félelem sem gyűlölet csak igazi szeretetből jövő dal, mely integrál, felébreszt, vagy megsirat, vagy éppen táncra perdíti a lusta embert is”!
Előadóművészek: Baloghné Künstler Ágnes, Vargáné Kamondi Ágnes, Balogh Andrea, Balogh Ildikó Kriszti, Balogh Ilona, Nagy József, Balogh Zsigmond, Balogh József, Künstler Tamás, Varga Gusztáv. További vendégek művészek: Balogh Gusztáv, Lakatos Krisztina, Balogh Zsolt. Szitai Mária, Farkas Zsolt, Cleo duett és más meglepetések!!!
Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
máj
2018

Rajzold meg! | Rácz Gergő

Rácz Gergő több mint 25 éve van a zenei pályán. Ez idő alatt több sikeres formáció tagja volt, zeneszerzőként pedig nem csak magának, hanem több ismert magyar énekesnek írt slágereket. Szóló előadóként Bennünk a világ című szerzeményével vált ismertté, emellett a Csak állj mellém! és Bolondod voltam című számát is nap mint nap játsszák a rádiók.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
máj
2018

Gaby Moreno | Get Closer Concerts

A guatemalai származású multiinstrumentalista, szerző, énekes, Gaby Morenora először 2007-ban figyeltek fel, mikor első és eddig egyetlen latin-amerikai előadóként megnyerte a rangos amerikai John Lennon Dalszerző versenyt. (ma már Ő az egyik zsűritag). A következő évben kiadott debütáló albumával már a kritikusok és a közönség egyik kedvencévé vált. A középiskolai tanulmányai óta Los Angeles-ben élő Moreno hangját és tehetségét egyenesen Norah Joneshoz és Tori Amoshoz hasonlították. Nem volt kétséges, hogy fényes karrier előtt áll, amire nem cáfolt rá.

2009-ben az Oscar-díjas The Cove című dokumentumfilmben énekelte Charlie Chaplin szerzeményét, a Smile-t, majd a következő évben már Emmy-díjra jelölték az NBC egyik televíziós sorozatához írt daláért. Ugyanebben az évben ő lett az év legjobb latin-amerikai független művésze. Moreno olyan zenészekkel dolgozott és lépett fel, mint Tracy Chapman, a Punch Brothers, a Buena Vista Social Club, a Calexio, Bono, Andrea Boccelli, Bob Geldof, Hugh Laurie és Angelique Kidjo. 2012-ben az „Év felvétele” és az „Év dala” kategóriákban Grammy-díjra jelölték a guatemalai énekes szupersztárral Ricardo Arjonával közös szerzeményét a Fuiste Tut. A dal videóját mindeddig 520 millióan látták. Gaby Moreno 2013-ban végre elnyerte a latin Grammy-díjat a legjobb fiatal művész kategóriában, bár ekkor már a fél életét a zeneiparban töltötte.

Moreno zenéjében egyaránt jelen van a latin-amerikai hagyomány, a mariachitól a bosa nován át a latin popig, valamint az észak-amerikai zenei örökség a blues, a jazz, a R&B és a soul. Ez a finom szövésű zenei minta és a kliséktől mentes dalszövegek a teszik összetéveszthetetlenné Moreno személyes és érzékeny, spanyol és angol nyelvű dalait, amit eddig öt album dokumentál. A tavaly jelent meg, az „Év legjobb latin lemeze” kategóriában Grammy-díjra jelölt albuma az Illusón. A 13, többségében Moreno szerzeményt, szalagra rögzítve és vintage mikrofonokkal, számítógépes utómunkák nélkül, szinte egyszerre játszottak fel. A világkörüli turné koncertjeinek gerincét természetesen az új dalok adják. Gaby Moreno pályafutása alatt először lép fel Magyarországon.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
máj
2018

EGY FANTÁZIA ALBUM LAPJAI | EMILIO AVERSANO | ZSIDÓ MŰVÉSZETI NAPOK

Sztárvendég: Korcsolán Orsolya – hegedű

Emilio Aversano, olasz zongoravirtuóz az elmúlt 15 év egyik legkeresettebb olasz zongoraművésze, Ernest Bloch zsidó liturgikus dallamokat feldolgozó, magával ragadó Baal Shem szvitje köré építkezve, a hangversenyen közönségét Scarlatti F-dúr szonettjétől, Beethoven ‘Vihar’ szonátáján át, Schubert, Chopin és Mendelssohn kompozícióin keresztül egészen Alberto Fano és Leonard Bernstein világáig vezeti.

Program:

Scarlatti: Sonata L 281 in fa min., Sonata K 503 in mi magg.

Van Beethoven: Sonata op.31 n.2 (Der sturm)

Schubert: Improvviso op.90 n.3 e n.4

Chopin: Notturni op.9 n.1 e n.2

Bloch: Baal Shem ( feat. Orsolya Korcsolan, violin)

Fano: Pagina d’album from “Fantasie”

Bernstein: Danza sinfonica n.9 (Finale) from West Side Story

Mendelssohn: Rondò capriccioso op.14

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
máj
2018

MINDEN JEGY ELKELT!!! | Páratlan! | Cotton Club Singers | Zsidó Művészeti Napok

A Cotton Club Singers négy éve nem lépett színpadra és a 2018-as MOMkult Színháztermében megrendezésre kerülő nagykoncertjük, amelynek a „Páratlan” címet is kölcsönözték, különlegesnek ígérkezik. Szűcs Gabi, Kozma Orsi, Fehér Gábor és László Boldizsár mellett színpadra lép Zsédenyi Adrienn is. A koncerten számos olyan yiddish sláger is hallható lesz, mint a Bei mir bist du schön, Hava Nagilah vagy részletek a Hegedűs a Háztetőnből.

,,A Singers-szel mindig mindig négy fő állt a színpadon, most öt lesz, páratlan szám, de az élmény szempontjából is páratlan lesz a koncert” – mondja László Boldizsár, az együttes vezetője. ,,Hosszú évek telnek el a Singers-koncertek között, és amikor újra összejövünk a színpadon, az eseményszámba megy. Fontosnak tartjuk, hogy ha egyszer már kimondtuk, hogy a Singers megszűnt, akkor ne legyen folyamatos visszatérés, mert úgy elvész a dolog izgalma, így viszont megvan, nézői és színpadi oldalról is. Legutóbb 2015-ben, az Erkel Színházban voltunk együtt.”

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
jún
2018

Tiszta Amerika | Zsidó Művészeti Napok

Különleges, műfajokon átívelő amerikai utazásra hívja közönségét a Hot Jazz Band. A húszas, harmincas évek nagy jazz forradalma annak idején Magyarországot is elérte – és ebben hatalmas részt vállaltak a zsidó szerzők: Eisemann Mihály, Horváth Jenő, Ábrahám Pál, Polgár Tibor, Zerkovitz Béla és a többiek. Ezekben az évtizedekben Amerika zenei hatásaitól volt hangos egész Európa. A Valami Amerika két színésznője, Ónodi Eszter és Pokorny Lia most Behumi Dóri jazzénekesnővel együtt lesz a zenekar vendége, hogy a sikerfilm nagy dalait a jazz évek repertoárjához igazítva igazi, hamisítatlan jazzlokál-hangulatot csempésszen a ZsiMü programjába, felidézve a huszas évek hangulatát.

Fotó: Vajda Tamás

Dramaturg: Zöldi Gergely

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
jún
2018

Csillag születik | Elvis Aaron Presley élete és dalai | Zsidó Művészeti Napok

Elvis még évtizedekkel halála után is elsöprő zenei élmény. Forradalmasította a rock zenét, a színpadi előadók stílusát, a divatot, képviselője egy egész életérzésnek.

De hogyan kerül a Zsidó Művészeti Napok programjába? Kevesen tudják, de édesanyja révén – mint neve is mutatja – egészen szoros kapcsolatban állt zsidóságával, a zsidó kulturával. Noha repertoárjában kevésbé érhető tetten ez a kulturális hatás, mégis érdemes ezzel a füllel is meghallgatni egyik-másik dalát.

Ebben segít Gájer Bálint, Ivan (Ivan & the Parazol) és Nógrádi Gergely kántor-operaénekes. Az estnek különleges sokszinüséget kölcsönöz a Mongooz and the Magnet zenekar egyedi zenei blokkja.

Ugyancsak különlegessége a koncertnek egy, a valóságban soha létre nem jött zenei találkozás Barbra Streisand és Elvis Presley között. 1976-ban, a Csillag születik című filmben együtt kellett volna szerepelniük, ám a kölcsönös szeretet és nagyrabecsülés ellenére ez nem jöhetett létre. Hogy miért? Ez is kiderül a koncerten, Bíró Eszter segítségével.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
jún
2018

Németh Gábor Project

Németh Gábor dobost, a számtalan zenekart, és zenei formációt megjárt művész 1973 óta folyamatosan a magyar, és külföldi zenei elitben dolgozik. Munkáit Európában, és az Egyesült  Államokban is ismerik.

A Németh Gábor Project első nagylemeze 2003-ban készült Könnyű Lépések címmel, melynek zeneszerzője, hangszerelője, és producere is ő volt. Ugyanebben az évben a Budapest Jazz Orchestra közreműködésével lemezbemutató koncertet tartott óriási sikerrel. A koncertet rögzítette a Magyar Televízió, melyet a későbbiek során többször is láthattunk az MTV különböző csatornáin. A Project második albuma 2005-ben készült el, melynek lemezbemutató koncertjén a Modern Art Orchestra működött közre.

A Project tagjai kiváló magyar, és külföldi élvonalbeli muzsikusok. Tony Lakatos szaxofon,  Fekete Kovács Kornél trombita szárnykürt,  Elek István szaxofon (a hattagú fúvósszekció  vezetője) Lisztes László basszusgitár bőgő,  ifj. Tornóczky Ferenc gitár,  Kerekes Aladár gitár,  Tálas Áron billentyűs hangszerek, Németh Gábor dob.

Mindkét lemezükön a funk, a rock, a jazz,és a blues keveredik egy egységes zenei formába öntve.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
jún
2018

Three Rivers Young Peoples Orchestra, Pittsburgh (USA) | Klassz.Kert

Az amerikai Pennsylvania államban található Pittsburgh három folyó találkozására épült, innen a zenekar elnevezése: Three Rivers, azaz Három folyó. Az „acélváros” az USA 20. legnagyobb települése, lakossága elővárosaival együtt mára meghaladja a 2,6 millió főt. A Pittsburghi Szimfonikus Zenekar egykori két lelkes tagja, Phyllis Susen és Bernard Z. Goldberg alapította a Három Folyó Ifjúsági Zenekart 1974-ben, 13-18 éves középiskolás diákok zenei együtteseként.
Az alapítás óta eltelt 44 évben a zenekar folyamatosan és látványosan fejlődött, más helyi formációkkal való összeolvadások révén mára a zeneszerető és zeneértő generációk egész sorát nevelte ki. A Pittsburghi Szimfonikus Zenekarral való szoros együttműködésnek köszönhetően a fiatal zenészek a szakma legnagyobbjainak irányítása alatt dolgozhatnak.
A 2018-ban első nemzetközi hangversenykörútjára vállalkozó zenekar reméli, hogy a közönség olyan lelkesen fogadja, mint amilyen kemény munkával készültek ők maguk Prágát, Bécset és Budapestet magába foglaló európai bemutatkozásukra.
Vezetőjük, John Wilcox olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Antal Doráti, vagy Mstislav Rosztropovits. A neves amerikai karmester számára ez a koncertkörút lesz a zenekar élén eltöltött több mint két évtizedes zenei munkásságának a megkoronázása, s egyben befejezése is.

 

Műsor:

Meyn: The Lion and the Mouse

Dvorak: Symphony No. 8

Smetana: “Dance of the Comedians” from Three Dances from The Bartered Bride                             

Puccini: Intermezzo from Act III of Manon Lescaut

Bernstein: “Mambo” from West Side Story

Vezényel: John Wilcox

Rendező: CMI – Concert Masters International Ltd, Budapest, ACFEA Tour Consultants, London

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
jún
2018

SON DEL NENE | GET CLOSER CONCERTS

Fidel Castro hatalomra kerülése a kubai zene múlt századi dicsőséges korszakát lényegében derékba törte. Ez az elsüllyedt és bezárt kultúra a 90-es évek végén került vissza a globális zenei térképre. Ebben kimagasló szerepe volt Ry Coodernek és Wim Wendersnek, akik a Buena Vista Social Club felfedezésével, ismét népszerűvé tették a szigetország zenéjét.  Nemcsak a veterán zenészek lettek világhírűek, de sikerük a kubai zenei közeget is felfrissítette, sokak számára ajtót nyitott a világra. Addig ismeretlen, jobbnál jobb zenekar, előadó lett világszerte ismert, műfajok éledtek újjá, új stílusok és tehetségek tűntek fel. Wim Wenders a 1999-es Buena Vista Social Clubot követően 2004-ben elkészítette a „Música Cubana – The Sons of Buena Vista” című filmjét, amelyben már a „fiúk” és az „unokák” generációját láthattuk.

Pedro Lugo “El Nene” Martínez vezető szerepet játszott ebben a moziban. Zenei pályafutását a nyolcvanas években a Conjunto Chapotinban kezdte, majd legendás ütőhangszeres, „Tata” Güines, afro-cuban jazz formációjához csatlakozott. Alapítója és éveken át énekese volt a Latin Grammy-díjas latin-jazz együttesnek, a Los Jovenes del Sonnak. 2006 óta vezetője saját szeptettjének, a Son del Nenének.

“El Nene” méltó utóda a nagy generációnak, akik közül pl. Omara Portuondoval és Ibrahim Ferrerrel turnézott is. Jellegzetes sapkájában olyan, mintha Ibrahim Ferrer fiatalabb változatát látnánk a színpadon. Igazi sonero mayor, nemcsak a megjelenésében hasonlít a legendára, hanem hangjában, tehetségében is. Megtanulta a “régi úriemberektől”, hogy énekelje hitelesen és meggyőzően, a kubai zene legnépszerűbb műfaját, az évszázados múltra visszatekintő sont (son cubano), ami szinte minden kubai zenei műfaj megtermékenyítője.

 

Mindeddig utolsó, tízedik albumán, a “Lagrimas de Amor”-on széles skáláját mutatja be rendkívüli képességeinek. Énekhangja egyszerre erőteljes, melankolikus, érzékeny és vitális. Előadása is éppen ilyen sokoldalú és izgalmas.

A kubai zenekar európai turnéján Budapesten is fellép. A közönség biztos lehet abban, hogy a Son del Nene koncertjein minden láb megmozdul, tényleg senki nem tud ellenállni zenéjüknek.

https://getcloserconcerts.com/koncert/son-del-nene-2018/

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
jún
2018

A Haileybury Kórus & Vonószenekar koncertje (AUS – NZL) | Klassz.Kert

Vonószenekar

Több, mint 125 évre visszanyúló történetével a Haileybury az ázsiai-csendes ócéáni térség egyik vezető iskolája. Négy campusa van Melbourne-ben (Victoria, Ausztrália), egy Darwin-ban (Nothern Territory, Ausztrália) és Pekingben (Kína). Az iskola küldetése, hogy kiválóan teljesítő tanulókat képezzenek, akik nem csak egymáshoz kötődnek világszerte, hanem azokhoz a közösségekhez is, amelyben élnek és amit egyszer majd szolgálni fognak.  A Haileybury String Orchestra az iskola legidősebb tagjaiból álló vonós együttese, tagjai  14-17 évesek. A diákok a Haileybury négy melbourne-i campusából érkeztek, minden héten próbáltak és egész évben rendszeresen felléptek a nagyobb iskolai rendezvényeken.  A zenekar repertoárja széles és változatos, a barokk zenétől egészen a kortárs ausztrál zeneszerzők munkáiig terjed. Legutóbb Matthew Hindson és Ross Edwards ausztrál zeneszerzők műveit játszották a Melbourne Recital Center-ben. 2018 az első alkalom, hogy a Haileybury String Orchestra a tengerentúlra utazik hogy részt vegyen egy nemzetközi zenei fesztiválon.

 

Kórus

A kóruszene mindig is fontos szerepet játszott az Haileybury Iskola történetében. A Haileybury Singers 2012-ben alakult, eredetileg kamarakórusként. Az elmúlt hat évben olyan kórussá fejlődött, aminek széles repertoárja több zenei műfajt is felölel. Ez a mostani a Haileybury Singers első nemzetközi turnéja, nagy megtiszteltetés számukra, hogy Ausztrália és Új-Zéland zenéjével reprezentálhatják iskolájukat. Haileybury Singers nem hivatásos kórus, de az iskola legidősebb kórusa. A teljes kórus 40 fős, tagjai 14-18 évesek, 2018-as turnéjukra azonban nem teljes létszámmal érkeznek.

 

Program:

Kórus:

 • I Sing Because I’m Happy (Charles H Gabriel arr. Kenneth Paden adapted Rollo Dilworth )
 • Fly (Charles Beale)
 • Pemuluy (Paul Jarman)
 • He Wishes for the Clothes of Heaven (David Hamilton)
 • The Gift To Be Free (Rollo Dilworth)
 • Viva la Musica 43 (Iván Erőd)

 

Vonószenekar:

 • W.A. Mozart: 1. (D-dúr) divertimento KV136 – 1. tétel Allegro  / Divertimento No 1 in D Major – 1st Movement Allegro KV136
 • W.A. Mozart: 1. (D-dúr) divertimento KV136 – 2. tétel Andante / W. A. Mozart: Divertimento No 1 in D Major KV136 , 2nd mvmt Andante
 • Bartók Béla: Román népi táncok  Sz.66/ Béla Bartók: Romanian Dances Sz 66
 • Grieg: Holberg szvit  Op. 40 , 2. tétel Sarabande  és 3 .tétel Gavotte / E. Grieg: Holberg Suite Op. 41, mvmts  2 -Sarabande and 3-  Gavotte
 • Keith Sharp: La Llorona
 • J. S. Bach: 3. Brandenburgi Concerto BWV1 048 – 1. tétel / J. S. Bach: Brandenburg Concerto BWV1 048 – 1st mvmt
 • G. F. Händel: Concerto Grosso No.5, Op 6  1-3 tétel / George Frideric Händel: Concerto Grosso No 5, op.6 –  Movements 1-3
Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
Júl
2018

NEW YORKI METROPOLITAN IFJÚSÁGI ZENEKAR | KLASSZ.BENT

A new yorki Metropolitan Ifjúsági Zenekart és Kórust 1993-ban alapította Mr. John C. McNeur fiatal tehetséges zenészek felkarolása és támogatása céljából. Jelenleg már több mint 1000 zenész taggal büszkélkedhetnek 8 és 18 év közötti korosztályban. Az idén alapításának 25. évfordulóját ünneplő zenekar és kórus jubileumi koncertkörútját Európába szervezi, melynek keretében Budapestre is ellátogatnak.

A zenekar karnagya és zenei igazgatója Mr. Scott Stickley szinte a kezdetektől részt vesz a zenekar munkájában, számos nagysikerű nemzetközi koncerttúrára vezette zenészeit. A karnagy úr az oregoni és michigani egyetemi tanulmányai után a Tanglewood Zenei és Művészeti Központban, ill. Gustav Meier, Michael Tilson Thomas és Roger Norrington szemináriumain képezte tovább magát.

 

A kórust Shoshana Hershkowitz vezényeli ezen a koncertkörúton, aki szintén a Metropolitan Ifjúsági Zenekar és Kórus alapító tagja. Tanulmányait a Crane School of Music, majd a Stony Brook egyetemen végezte, majd számtalan neves kórus munkájában részt vett.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
Júl
2018

Balázs János 30

Balázs János Liszt Ferenc-díjas zongoraművész zongoraestje

Műsoron Sergey Rachmaninov, Frédéric Chopin, Liszt Ferenc és Dubrovay László művei, Cziffra György átiratai.

Moderátor: Bősze Ádám
Szünetben a koncertközönség vendégünk 1 pohár pezsgőre.
Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
Sze
2018

VICTOR WOOTEN TRIO FEAT. DENNIS CHAMBERS & BOB FRANCESCHINI | GET CLOSER CONCERTS

Az ötszörös Grammy-díjas Victor Wooten a világ egyik legjobb basszusgitárosa. A Flecktones tagjaként, Mike Stern, Richard Bona, Marcus Miller és mások társaként is egyaránt zseniális. Szupergruppozik Marcus Millerrel és Stanley Clarke-kal, beugrik Chick Corea Elektric Bandjébe, de ami a legfontosabb: saját zenekarával, a Victor Wooten Trio-val turnézik és örömzenél. Dennis Chambers négyéves korában kezdett dobolni, az eltelt évek során tagja volt többek között Michael Brecker, Bill Evans, George Duke, Stanley Clark és John McLaughlin és Carlos Santana zenekarainak. Bob Franchescini szaxofonos, a pop szakmában is keresett, többek között Paul Simon, Celine Dion, Ricky Martin, Lionel Richie, Chaka Khan, oldalán is feltűnő, ám elsősorban a jazz zenének hódoló legenda.

https://getcloserconcerts.com/koncert/victor-wooten-trio-2018/

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
nov
2018