GROUP & SWING | HOLDFÉNY MULATÓ

Vajon milyen kalandos kanyarok akadályozhatják a céltudatos cégtulajdonosnő, Catherine és a metropolisz hódítására készülő aranyifjú, Ben rohanó tempójú közeledését?

Új és reményteli show-ban ad minderre választ a Swing Street nevezetessége, a Chicago szerte közkedvelt Holdfény Mulató! Szükséges is a tapsban és dollárban mérhető siker, s talán jobban, mint eleddig bármikor, hisz veszélyben a show-business e legendás otthona, s vele együtt az estéről-estére itt játszó népszerű Zenekar jövője. Kell a nagy dobás! S miközben pereg a lendületesen mozgalmas, szenvedélyektől fűtött, látványos táncképekben fogalmazott színpadi játék a botrányosan fordulatos irodai szerelemről, feltárul a próbatermi vívódások és választások világa. Előtűnnek a színfalak mögött zajló olykor keserves, máskor bohém pillanatok, ám történhet bármi, a Zenekar nem lát, nem hall és nem beszél. Legalábbis, a Holdfény Mulató kulisszáin kívül nem.

S hogy végül színpadra kerül-e a nagyreményű új bemutató? Kiderül e különleges koncert-musicalból!

A fergeteges sodrású, élőben megszólaló Group’n’Swing-dalokért Romhányi Áron, a United Együttesből is ismert zeneszerző-zenei producer felel, a rendező Kovács Gábor Dénes, közreműködik a Maffia Swing tánckar.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
jún
2018

Three Rivers Young Peoples Orchestra, Pittsburgh (USA) | Klassz.Bent

Kedves Látogatók!

A koncert szervezőinek döntése értelmében a koncert a MOMkult színháztermében, nem a szabadtéri színpadon kerül megrendezésre.

Megértésüket köszönjük.

— — —

Az amerikai Pennsylvania államban található Pittsburgh három folyó találkozására épült, innen a zenekar elnevezése: Three Rivers, azaz Három folyó. Az „acélváros” az USA 20. legnagyobb települése, lakossága elővárosaival együtt mára meghaladja a 2,6 millió főt. A Pittsburghi Szimfonikus Zenekar egykori két lelkes tagja, Phyllis Susen és Bernard Z. Goldberg alapította a Három Folyó Ifjúsági Zenekart 1974-ben, 13-18 éves középiskolás diákok zenei együtteseként.
Az alapítás óta eltelt 44 évben a zenekar folyamatosan és látványosan fejlődött, más helyi formációkkal való összeolvadások révén mára a zeneszerető és zeneértő generációk egész sorát nevelte ki. A Pittsburghi Szimfonikus Zenekarral való szoros együttműködésnek köszönhetően a fiatal zenészek a szakma legnagyobbjainak irányítása alatt dolgozhatnak.
A 2018-ban első nemzetközi hangversenykörútjára vállalkozó zenekar reméli, hogy a közönség olyan lelkesen fogadja, mint amilyen kemény munkával készültek ők maguk Prágát, Bécset és Budapestet magába foglaló európai bemutatkozásukra.
Vezetőjük, John Wilcox olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Antal Doráti, vagy Mstislav Rosztropovits. A neves amerikai karmester számára ez a koncertkörút lesz a zenekar élén eltöltött több mint két évtizedes zenei munkásságának a megkoronázása, s egyben befejezése is.

 

Műsor:

Meyn: The Lion and the Mouse

Dvorak: Symphony No. 8

Smetana: “Dance of the Comedians” from Three Dances from The Bartered Bride                             

Puccini: Intermezzo from Act III of Manon Lescaut

Bernstein: “Mambo” from West Side Story

Vezényel: John Wilcox

Rendező: CMI – Concert Masters International Ltd, Budapest, ACFEA Tour Consultants, London

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
jún
2018

Greater Twin Cities Ifjúsági Szimfonikus Zenekar (USA) | Klassz.Bent

A Greater Twin Cities Ifjúsági Szimfonikus Zenekar az Egyesült Államok egyik legrangosabb zenekara, melyet 1972-ben alapítottak fiatal tehetséges zenészek felkarolása és támogatása céljából. A zenekar megalakulása óta számtalan híres zenészt nevelt ki.

A zenekar tagjai évente több koncertet adnak Amerikában és számos nemzetközi koncertturnén vettek már részt.A zenekar művészeti igazgatója és egyben karmestere Mark Russel Smith úr, aki 2013 óta irányítja a munkát.Kiváló karmester, számos rangos és nagysikerű hangversenyen vezényelt már. Ezen a nyáron egy nemzetközi turné keretében a zenekar Budapestre is ellátogat a Greater Twin Cities Ifjúsági Zenekar.

Műsor:

Johann Strauss Jr.: Overture to Die Fledermaus

Michael Abels: Liquify

Leonard Bernstein: Tree Dance Episodes from On the Town

The Great Lover

Lonely Town: Pas de Deux

Times Square 1944

Samuel Barber: Adagio for Strings

Antonin Dvořák: Symphony No. 8 in G, Opus 88

Allegro con brio

Adagio

Allegretto grazioso

Allegro ma non troppo

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
jún
2018

Nemzetközi Karmester Mesterkurzus – 2018 | Klassz.Bent

Ismét nemzetközi bravúrra készülnek a Szolnoki Szimfonikusok. A zenekart működtető Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. 2018. június 20-25. között Nemzetközi Karmester Mesterkurzus szervez az alföldi kisvárosban, Martfűn. A mesterkurzus egy olyan nemzetközi színvonalú kulturális projekt, ahol a résztvevők akadémiai szintű képzésben részesülnek. Az oktatás színvonalának biztosítéka Alpaslan Ertüngealp karmester, aki az elmúlt évi Masterclass karmester tagozatának volt szakmai vezetője, valamint zsűritagja a 2017-ben megrendezett Maestro Solti Nemzetközi Karmesterversenynek.

 

A Masterclass bázisát a Szolnoki Szimfonikus Zenekar alkotja. Az ötnapos kurzus, és az azt követő koncert kiemelkedő lehetőség az ide utazó hazai és külföldi fiataloknak, akik karmesteri tanulmányokat folytatnak vagy éppen pályájuk elején tartanak. A stúdium különlegessége a helyszín, ahol a művészek a természetben, a nagyváros zajától messze el tudnak mélyedni a művészeti munkában, s ezáltal meg tudják találni a belső harmóniát.

A mesterkurzust záró gálakoncertnek 2018. június 25-én 19 órakor a budapesti MOM Kulturális Központ ad helyet, mely koncerten a Masterclass kiemelkedő résztvevői vezénylik az Szolnoki Szimfonikusokat. Az est folyamán a zenetörténet legkiválóbb komponistáinak remekművei csendülnek fel a kurzus hallgatóinak vezényletével.

Repertoár:

L. van Beethoven: Symphony No. 5– 1. tétel

L. van Beethoven: Symphony No. 7 – 1. tétel

F. Mendelssohn: Symphony No. 4  ’Olasz’ –1. tétel

J. Brahms: Symphony No. 2 – 1. tétel

I. Sztravinszkij: Tűzmadár

Kodály Z.: Galántai táncok

 

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
jún
2018

MINDEN JEGY ELKELT! | SON DEL NENE | GET CLOSER CONCERTS

Fidel Castro hatalomra kerülése a kubai zene múlt századi dicsőséges korszakát lényegében derékba törte. Ez az elsüllyedt és bezárt kultúra a 90-es évek végén került vissza a globális zenei térképre. Ebben kimagasló szerepe volt Ry Coodernek és Wim Wendersnek, akik a Buena Vista Social Club felfedezésével, ismét népszerűvé tették a szigetország zenéjét.  Nemcsak a veterán zenészek lettek világhírűek, de sikerük a kubai zenei közeget is felfrissítette, sokak számára ajtót nyitott a világra. Addig ismeretlen, jobbnál jobb zenekar, előadó lett világszerte ismert, műfajok éledtek újjá, új stílusok és tehetségek tűntek fel. Wim Wenders a 1999-es Buena Vista Social Clubot követően 2004-ben elkészítette a „Música Cubana – The Sons of Buena Vista” című filmjét, amelyben már a „fiúk” és az „unokák” generációját láthattuk.

Pedro Lugo “El Nene” Martínez vezető szerepet játszott ebben a moziban. Zenei pályafutását a nyolcvanas években a Conjunto Chapotinban kezdte, majd legendás ütőhangszeres, „Tata” Güines, afro-cuban jazz formációjához csatlakozott. Alapítója és éveken át énekese volt a Latin Grammy-díjas latin-jazz együttesnek, a Los Jovenes del Sonnak. 2006 óta vezetője saját szeptettjének, a Son del Nenének.

“El Nene” méltó utóda a nagy generációnak, akik közül pl. Omara Portuondoval és Ibrahim Ferrerrel turnézott is. Jellegzetes sapkájában olyan, mintha Ibrahim Ferrer fiatalabb változatát látnánk a színpadon. Igazi sonero mayor, nemcsak a megjelenésében hasonlít a legendára, hanem hangjában, tehetségében is. Megtanulta a “régi úriemberektől”, hogy énekelje hitelesen és meggyőzően, a kubai zene legnépszerűbb műfaját, az évszázados múltra visszatekintő sont (son cubano), ami szinte minden kubai zenei műfaj megtermékenyítője.

 

Mindeddig utolsó, tízedik albumán, a “Lagrimas de Amor”-on széles skáláját mutatja be rendkívüli képességeinek. Énekhangja egyszerre erőteljes, melankolikus, érzékeny és vitális. Előadása is éppen ilyen sokoldalú és izgalmas.

A kubai zenekar európai turnéján Budapesten is fellép. A közönség biztos lehet abban, hogy a Son del Nene koncertjein minden láb megmozdul, tényleg senki nem tud ellenállni zenéjüknek.

https://getcloserconcerts.com/koncert/son-del-nene-2018/

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
jún
2018

A Haileybury Kórus & Vonószenekar koncertje (AUS – NZL) | Klassz.Kert

Vonószenekar

Több, mint 125 évre visszanyúló történetével a Haileybury az ázsiai-csendes ócéáni térség egyik vezető iskolája. Négy campusa van Melbourne-ben (Victoria, Ausztrália), egy Darwin-ban (Nothern Territory, Ausztrália) és Pekingben (Kína). Az iskola küldetése, hogy kiválóan teljesítő tanulókat képezzenek, akik nem csak egymáshoz kötődnek világszerte, hanem azokhoz a közösségekhez is, amelyben élnek és amit egyszer majd szolgálni fognak.  A Haileybury String Orchestra az iskola legidősebb tagjaiból álló vonós együttese, tagjai  14-17 évesek. A diákok a Haileybury négy melbourne-i campusából érkeztek, minden héten próbáltak és egész évben rendszeresen felléptek a nagyobb iskolai rendezvényeken.  A zenekar repertoárja széles és változatos, a barokk zenétől egészen a kortárs ausztrál zeneszerzők munkáiig terjed. Legutóbb Matthew Hindson és Ross Edwards ausztrál zeneszerzők műveit játszották a Melbourne Recital Center-ben. 2018 az első alkalom, hogy a Haileybury String Orchestra a tengerentúlra utazik hogy részt vegyen egy nemzetközi zenei fesztiválon.

 

Kórus

A kóruszene mindig is fontos szerepet játszott az Haileybury Iskola történetében. A Haileybury Singers 2012-ben alakult, eredetileg kamarakórusként. Az elmúlt hat évben olyan kórussá fejlődött, aminek széles repertoárja több zenei műfajt is felölel. Ez a mostani a Haileybury Singers első nemzetközi turnéja, nagy megtiszteltetés számukra, hogy Ausztrália és Új-Zéland zenéjével reprezentálhatják iskolájukat. Haileybury Singers nem hivatásos kórus, de az iskola legidősebb kórusa. A teljes kórus 40 fős, tagjai 14-18 évesek, 2018-as turnéjukra azonban nem teljes létszámmal érkeznek.

 

Program:

Kórus:

 • I Sing Because I’m Happy (Charles H Gabriel arr. Kenneth Paden adapted Rollo Dilworth )
 • Fly (Charles Beale)
 • Pemuluy (Paul Jarman)
 • He Wishes for the Clothes of Heaven (David Hamilton)
 • The Gift To Be Free (Rollo Dilworth)
 • Viva la Musica 43 (Iván Erőd)

 

Vonószenekar:

 • W.A. Mozart: 1. (D-dúr) divertimento KV136 – 1. tétel Allegro  / Divertimento No 1 in D Major – 1st Movement Allegro KV136
 • W.A. Mozart: 1. (D-dúr) divertimento KV136 – 2. tétel Andante / W. A. Mozart: Divertimento No 1 in D Major KV136 , 2nd mvmt Andante
 • Bartók Béla: Román népi táncok  Sz.66/ Béla Bartók: Romanian Dances Sz 66
 • Grieg: Holberg szvit  Op. 40 , 2. tétel Sarabande  és 3 .tétel Gavotte / E. Grieg: Holberg Suite Op. 41, mvmts  2 -Sarabande and 3-  Gavotte
 • Keith Sharp: La Llorona
 • J. S. Bach: 3. Brandenburgi Concerto BWV1 048 – 1. tétel / J. S. Bach: Brandenburg Concerto BWV1 048 – 1st mvmt
 • G. F. Händel: Concerto Grosso No.5, Op 6  1-3 tétel / George Frideric Händel: Concerto Grosso No 5, op.6 –  Movements 1-3
Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
Júl
2018

Klassz.Lépcső | Elütött dallamok | SONUS Ütőegyüttes

KLASSZ.LÉPCSŐ – szabadtéri komolyzenei koncertek a Sirály sétány lépcsőjén.
Különleges atmoszférájú, párnán-ülős zenehallgatás.

Művészeti vezető: Szabó István ütőhangszeres művész

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara hallgatóiból 1974-ben alakult ütőegyüttes 2004-ben vette fel a SONUS nevet. Az egyetem ütőhangszeres tanára, Szabó István vezetésével évszázadok dallamait szólaltatják meg nagy és látványos hangszerparkon, a legkülönlegesebb hangszerek felhasználásával. Az együttes műsora a sokszínű dallamoktól a vicces effektekig számos izgalmat rejt magában.

Kedvezőtlen időjárás esetén a koncert a kupolateremben kerül megrendezésre.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
Júl
2018

NEW YORKI METROPOLITAN IFJÚSÁGI ZENEKAR | KLASSZ.BENT

A new yorki Metropolitan Ifjúsági Zenekart és Kórust 1993-ban alapította Mr. John C. McNeur fiatal tehetséges zenészek felkarolása és támogatása céljából. Jelenleg már több mint 1000 zenész taggal büszkélkedhetnek 8 és 18 év közötti korosztályban. Az idén alapításának 25. évfordulóját ünneplő zenekar és kórus jubileumi koncertkörútját Európába szervezi, melynek keretében Budapestre is ellátogatnak.

A zenekar karnagya és zenei igazgatója Mr. Scott Stickley szinte a kezdetektől részt vesz a zenekar munkájában, számos nagysikerű nemzetközi koncerttúrára vezette zenészeit. A karnagy úr az oregoni és michigani egyetemi tanulmányai után a Tanglewood Zenei és Művészeti Központban, ill. Gustav Meier, Michael Tilson Thomas és Roger Norrington szemináriumain képezte tovább magát.

 

A kórust Shoshana Hershkowitz vezényeli ezen a koncertkörúton, aki szintén a Metropolitan Ifjúsági Zenekar és Kórus alapító tagja. Tanulmányait a Crane School of Music, majd a Stony Brook egyetemen végezte, majd számtalan neves kórus munkájában részt vett.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
Júl
2018

Start Now! | Gen Verde | Klassz.Bent

2018. augusztus 12-e és 17-e között Budapesten és Szentendrén kerül megrendezésre a “Compact for Europe névre hallgató nemzetközi ifjúsági találkozó.
Az eseményen hét Kelet-Európai országból érkezett fiatalok vesznek részt, hogy megismerjék egymást és, hogy egy hálót alkossanak.
A programon közreműködik a Máltai Lovagrend és a Magyar Karitász, hogy a Budapesten élő társadalmilag kevésbé szerencséseket megsegítse.
A programsorozat záróakkordja a MOM Kulturális Központban megrendezésre kerülő Gen Verde koncert.
A Gen Verde egy olyan olasz székhelyű, mégis nemzetközi zenei művészeti formáció,. A zenekar tagjai a világ különböző részeiről származnak. A rendezvénysorozaton részt vevő fiatalok a Gen Verde tagjaival a hét folyamán workshopokon közös táncokat, énekeket tanulnak be.
Üzenektük ebben áll: mindenki jobbá teheti egy picit a világot csak el kell kezdeni.
Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
aug
2018

Klassz.Lépcső | Hazám, hazám te mindenem | Mészáros János Elek és a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes

KLASSZ.LÉPCSŐ – szabadtéri komolyzenei koncertek a Sirály sétány lépcsőjén.
Különleges atmoszférájú, párnán-ülős zenehallgatás.

Művészeti vezető: Kovács Zalán László tubaművész

Augusztus 19-én, nemzeti ünnepünk előestéjén csendül fel az idén huszadik születésnapját ünneplő Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttesnek a “Hazám, hazám te mindenem” című műsora, melyben énekkel és zongorával kibővülve a lágy dallamoktól a zenekari hangzásig szólalnak meg a rézfúvósok. A műsor szólistája Mészáros János Elek énekes, aki a 2012. évi Csillag Születik megnyerésével hívta fel magára az ország figyelmét és nyerte el a közönség szeretetét. A műsorban felcsendülnek operett részletek, opera áriák, filmzenék.

Kedvezőtlen időjárás esetén a koncert a kupolateremben kerül megrendezésre.

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
aug
2018

“Dressed up” | JUMPING MATT AND HIS COMBO feat. CUSTOM BIG BAND

Pribojszki Mátyás – az egyik legismertebb hazai és európai szinten is jegyzett, elismert szájharmonikás, aki szólóban, különböző formációival, valamint zenekarával, a Pribojszki Mátyás Band-del már keresztül-kasul bejárta Európát több, mint 30 országban koncertezett és itthon is alig akad olyan klub vagy fesztivál, ahol ne lépett volna fel a csapat. A rendszeres külföldi turnék, korábbi tagcserék és sok esetben a nehezen kiejthető név miatt a frontember Pribojszki Mátyás úgy döntött, hogy 2018. februárjától új névvel, de az utóbbi években már megismert zenekari tagokkal folytatja zenei pályafutását.

A “JUMPING MATT AND HIS COMBO” név utal a frontember becenevére, valamint a zenekar egyedi zenei stílusára, ami egészen sajátos, szűk műfaji keretek közé nehezen szorítható, alapvetően vidám, improvizációkkal teli igényes blues zene, boogie-woogie, rock and roll elemekkel, mindez finoman megspékelve soul és funky érzésekkel.

A csapat hosszú évek óta ad közös koncerteket a Pénzügyőr Zenekar fúvóskarával, “Big Band-jével”. A sikeres koncertek és a jó hangulatú együttműködés eredményezte, hogy 2018. nyarán egy közös nagylemezt is készítenek, amelyen kizárólag korábbi Pribojszki Mátyás Band (új néven: Jumping Matt and his Combo) saját, angol nyelvű szerzeményei szerepelnek, különleges nagyzenekari big band hangzásban. A számokat a Pénzügyőr Zenekar kiváló harsonása, Almási Attila hangszerelte.

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=r9avddxBZHM

A zenekar legutóbbi nagylemeze 2016. nyarán jelent meg, “My stories” címmel. Az új kiadvánnyal a nemzetközi zenei sajtó figyelmét ismét sikerült felkelteni, rengeteg pozitív lemezkritika látott napvilágot európai és amerikai szaklapokban egyaránt. A zenekar számait több európai és amerikai rádió játssza rendszeresen.

 

A csapat tagjai:

 

Pribojszki Mátyás-szájharmonika, ének

Szász Ferenc-gitár

Molnár Dániel-dob

Csizmadia László-basszusgitár

 

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
Sze
2018

Balázs János 30

Balázs János Liszt Ferenc-díjas zongoraművész zongoraestje

Műsoron Sergey Rachmaninov, Frédéric Chopin, Liszt Ferenc és Dubrovay László művei, Cziffra György átiratai.

Moderátor: Bősze Ádám
Szünetben a koncertközönség vendégünk 1 pohár pezsgőre.
Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
Sze
2018

Szakcsi Jr. 50 | The Sound of Jazz

Magyarország jazz-zongorista nagyhatalom. Jazz zongorista hatalmasságok között is az élbolyba tartozni komoly minőség. Ifj. Szakcsi Lakatos Béla besorolását ebbe a billentyűs elit kommandóba nem a nevének köszönheti, hiszen nem is nagynevű édesapja útját járja, hanem a sajátját. A kiváló modern zongorista bizonyítja, hogy mennyi újítási lehetőség rejlik a műfaj legnemesebb hagyományaiban. Szakcsi Jr. ötletes, sziporkázó improvizatív játékán átsüt a műfaj történetének beható ismerete. Koncertje élmény, számos meglepetéssel, váratlan fordulatokkal. Saját együttese, a Szakcsi Jr. Trió már tizenegy éve gazdagítja a hazai jazz palettát, autentikus, s egyben eredeti standard feldolgozásokkal. Akikkel játszott: Jack DeJohnette, Ed Thigpen, Martin Drew, Marcus Gilmore, Palle Danielsson, John Patitucci, Ravi Coltrane, Lew Tabackin, Chris Potter, Rick Margitza, Gerard Presencer és Jean Toussaint.

 

A koncerten közreműködnek:

Berkes Balázs

Csík Gusztáv

Szakcsi Lakatos Béla

László Attila

Kőszegi Imre

Joan Faulkner

Csík Laura

Oláh Kálmán

Balázs Elemér

Egri János

Torma Rudolf

Fekete Kovács Kornél

Elsa Valle

Winnand Gábor

Barcza Horváth József

Szőke Nikoletta

Szakcsi Lakatos Robert

Bolla Gábor

Zana Zoltán

Balázs József

Oláh Tzumo Árpád

Pocsai Krisztina

Lakatos Pál

Molnár Sándor

Pintér Zoltán

Horváth Plútó József

Pecek Lakatos Krisztián

Pecek Lakatos András

Rozsnyói Péter

Emilio

Tony Snétberger

Orbán György

Oláh Krisztián

Oláh Kálmán Jr

Egri János Jr

 

Tálas Áron

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
okt
2018

Firkin 10 | Jubileumi koncert

“Amikor a Firkin belecsap a húrokba, kipattan a kelta bulihangulat szikrája.”

Közreműködők: Karácsony János (LGT), Németh Lojzi (Bikini), Szabó Gergely “Szög” (Dalriada), Sárhidai Zsuzsanna (ex-Firkin), Marczis Attila (ex-Firkin).

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
okt
2018

Rákfogó | Szakcsi 75

Szakcsi Lakatos Béla idén júliusban tölti be 75. életévét. A 60 évvel ezelőtt színpadra lépő művész a Momkultban egy különleges koncerttel ünnepel a Rákfogó zenekarral. Ünnepel s egyben emlékezik. Babos Gyula, a Rákfogó zenekar egyik alapító tagja áprilisban elhunyt. A koncert egyben tisztelgés és elismerés a művész személyisége és munkássága előtt!

A zenekar tagjai Fenyvesi Márton kérték fel Babos Gyula helyének betöltésére.

A Rákfogó zenekar több mint negyven éves. Annak ellenére igaz ez az állítás, hogy a Szakcsi-Babos-Ráduly-Orszáczky-Kőszegi felállás csak rövid ideig, 1972 és 1974 között működött. A hazai jazz-rock zászlóshajójának hatása évtizedeken át tartott, és nemcsak a legendás felállás tagjainak pályafutására, de az egész magyar jazz élet alakulására döntő befolyással bírt.

Orbán György, Orszáczky Mikóssal ellentétben basszusgitár helyett bőgőn, Szakcsi Lakatos Béla Fender Rhodes-on játszik. Babos Gyula gitárjátéka az eredeti soundot idézte, jelen felállásban Ráduly Mihály szaxofonját a kiváló zenész-zeneszerző Fekete-Kovács Kornél trombitája váltja, melyet elektronikus effektek tesznek még modernebbé. Kőszegi Imre dobjátéka szakít a bebop hagyományaival, melyet külön erre a projektre készíttetett cintányérokkal és kiegészítőkkel tesz még eredetibbé.

Ez a zenekar nem emlékzenekar. Bár a repertoárban szerepelnek eredeti dalok, ezek is – csak úgy, mint a Davis, Coltrane, Zawinul örökzöldek – újragondolt formában szólalnak meg, az egykori Rákfogó zenekar kísérletező kedvű, formabontó, szabadságvággyal átitatott szellemiségét idézve.

 

A zenekar tagjai:

Szakcsi Lakatos Béla – Fender Rhodes, Fenyvesi Márton – gitár, Fekete-Kovács Kornél – trombita, Orbán György – nagybőgő, Kőszegi Imre – dob

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
okt
2018

VICTOR WOOTEN TRIO FEAT. DENNIS CHAMBERS & BOB FRANCESCHINI | GET CLOSER CONCERTS

Az ötszörös Grammy-díjas Victor Wooten a világ egyik legjobb basszusgitárosa. A Flecktones tagjaként, Mike Stern, Richard Bona, Marcus Miller és mások társaként is egyaránt zseniális. Szupergruppozik Marcus Millerrel és Stanley Clarke-kal, beugrik Chick Corea Elektric Bandjébe, de ami a legfontosabb: saját zenekarával, a Victor Wooten Trio-val turnézik és örömzenél. Dennis Chambers négyéves korában kezdett dobolni, az eltelt évek során tagja volt többek között Michael Brecker, Bill Evans, George Duke, Stanley Clark és John McLaughlin és Carlos Santana zenekarainak. Bob Franchescini szaxofonos, a pop szakmában is keresett, többek között Paul Simon, Celine Dion, Ricky Martin, Lionel Richie, Chaka Khan, oldalán is feltűnő, ám elsősorban a jazz zenének hódoló legenda.

https://getcloserconcerts.com/koncert/victor-wooten-trio-2018/

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
nov
2018