Magyar Rhapsody Project

Liszt Ferenc, Erkel Ferenc, Kodály Zoltán, Bartók Béla, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Weiner Leó és Johannes Brahms legnépszerűbb melódiái szaxofonra és jazzkvintettre.

Vendég: Szirtes Edina Mókus.

 

Rieger Attila | gitár

Elek Norbert | zongora

Máthé László | nagybőgő

Tar Gergely | ütőhangszerek

Végh Balázs | dob

Bársony Bálint | szaxofon

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
máj
2017

BAKELIT.PLACC

Gyerek, klasszikus, jazz, rock zene valódi bakelit (LP) lemezeken.
A Sirály sétányon csütörtök délutánonként egy valódi lemezjátszón szólalnak meg ismert és kevésbé ismert felvételek régi “fekete lemezeken”. A program nem titkolt célja, hogy e kezdeményezés nyomán a klasszikus bakelitek újra előkerüljenek, a mai gyerekek is megtapasztalhassák a recsegős-ropogós mese és zenehallgatás élményét.
Kérjük, hogy aki szeretné a nagyközönséggel is megosztani otthoni lemezgyűjteményének egy-egy darabját az alábbi stílusok egyikében, jelezze a bakelit@momkult.hu e-mailcímen:
– gyereklemez (mese, zene);
– klasszikus zene;
– jazz;
– rock.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
jún
2017

SZILASI DÁVID KONCERTJE

Szilasi Dávid fiatal zongoraművész a Magyar Televízió első Virtuózok című tehetségkutató produkciójában tűnt fel, ahol sikeresen szerepelt és a döntőbe jutott.

Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti egyetem első éves hallgatója. A fiatal tehetség zongorajátékát a MOM Kulturális Központ közönsége június 1-én ismerheti és hallgathatja meg.

Előadásra kerül:

Johann Sebastian Bach: C moll partita BWV 826

Ludwig van Beethoven: A dúr csello-zongora szonáta Op. 69

Ludwig van Beethoven: E moll zongoraszonáta Op. 90

Robert Schumann Davidsbündlertanz

Közreműködik: Matuska Flóra csellón

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
jún
2017

KALEIDOSCOPE | MELODIKA PROJECT | LEMEZBEMUTATÓ KONCERT

A kaleidoscope színes darabjaiból összeálló képhez hasonlóan alkotnak egységet a klasszikus zenei slágerek, jazz harmóniákkal, népdalokkal, a reggae stílussal vagy a tangóval a Melodika Project invenciózus feldolgozásaiban.

Az együttes lemezbemutató koncertjén többek között Bach, Bartók, Bizet és Piazzolla művei illetve népdalfeldolgozások hangzanak el a trió saját egyedi hangszerelésében és átiratában.

A Melodika Project 2014-es megalakulása óta egyre népszerűbb itthon és külföldön egyedi hangzásvilágával. 2016-ban az együttes közönségdíjat nyert az amerikai SAVVY Chamber Competition döntőjében.

A Melodika Project vendége ezúttal Bognár Szilvia népdalénekes lesz a koncerten.

A Melodika Project tagjai:

Antal Gábor- melodika/zongora

Csernus Katalin – gitár

Pödör Bálint – ütőhangszerek

vendég: Bognár Szilvia – népdalénekes

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
jún
2017

KARDOS-HORVÁTH JÁNOS | SIRÁLY.GITÁR

A Kaukázus és a gyermekei születése után életre hívott, gyerekdalokat játszó Hahó Együttes mellett János máig saját „formációja” az, amikor egyedül, vagyis gitárral lép fel és játssza dalait. A repertoár közel száz szerzeményből áll, így minden alkalommal érezhetően képes megújulni. Egyszálgitáros fellépései alkalmával ezekből válogat: játszik Kaukázus, Hahó és Kafkaz dalokat is. Talán már nem túlzás mondani, hogy országosan ismert és kedvelt szerzeményei, a Teszkó, a Szalai Éva és a Tartós béke, vagy a Földlakó, amely gyermekek születésekor rendszeresen idézett örökzöld rügyecske. Éljen a Szeretet Ereje! – a Hahó Együttes egyik friss dala.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
jún
2017

SOUND EFFECT | BEN WILLIAMS | GET CLOSER CONCERTS

A fiatal jazzgeneráció egyik legtehetségesebb basszusgitárosa, a Washington D.C.-ben született Ben Williams saját együttese élén mutatkozik be Magyarországon, melyben vele egyívású, élvonalbeli amerikai sztárjelöltek szerepelnek. Új programjának, egyben második szerzői lemezének nem is lehetne találóbb címe: Coming of Age, vagyis “öregedés”, hirdeti a harmincat éppen csak betöltött muzsikus ironikusan, egyben jó alappal utal rá, hogy korát meghazudtolóan érett és sikeres. Pályájának óriási kezdőlökést adott, hogy megnyerte a legnagyobb hírű versenyt, a Monk Intézet által szervezetett 8 évvel ezelőtt, ekkor már ugyanis nem csak tehetséges bőgősként tekintettek rá, hanem a díjjal beteljesíthette életet első zenekarvezetői lemezét is, amin a basszusgitár mellett szerzőként is brillírozik. Már első lemeze is igen jó visszhangban részesült a szaksajtó részéről, és felkérései száma is egyre gyarapodott: bekerült Pat Metheny Unity nevű zenekarába. Az együttes új lemezének hála 2012-ben Williams is megkapta első Grammy-díját – nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy számítani lehet a folytatásra. Harminc éves korára Ben Williamst Methenyn kívül olyan híres zenekarvezetők hívták meg, mint Herbie Hancock, Wynton Marsalis, George Benson, Terence Blanchard, Roy Hargrove és Benny Golson. 2013-ban pedig ő lett a Downbeat folyóirat kritikusi szavazásán a legtehetségesebb bőgős.

Saját együttese, a Sound Effect élén felvett második lemeze, a Coming of Age szinte mindent képes magába ötvözni, amitől a 2010-es években egy jazzlemez figyelemre érdemes: a dúdolható, de átgondolt melódiákat, a nagy mainstream elődök tiszteletét, a hip-hop és a Rhythm and Blues ritmusokat. A szaxofon szólista Marcus Strickland ugyancsak a fiatal amerikai élvonalat képviseli, a soul-együttesekben rutint szerzett, Berklee-n végzett Alex Wintz a régóta Williams kvartettjében játszó zseniális dobossal, John Davisszel együtt pedig ellenállhatatlan groove-ról gondoskodnak.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
jún
2017

KONCERTEK | 2017. JÚNIUS 10 | HEGYVIDÉKI NAPOK

10:00 Búgócsiga zenede

 

11:00 Rendőrségi díjátadások

 

11:30 Készenléti Rendőrség Zenekara

A Rendőrzenekar kilenc évtizedes múltra tekint vissza. Megalakulására 1923. december 1-jén került sor, megalapítója és első karmestere Szőllősy Ferenc volt.

Az ötvenes, hatvanas években fúvószenekarként és szimfonikus zenekarként is működött. 2008. január 1-jén a Határőrzenekar egyesült a Rendőrzenekarral. Kialakult az együttes mai arculata, az ország egyetlen, a magyar rendőrséget képviselő zenekara, melynek tagjai Zeneművészeti Főiskolát és Zeneakadémiát végzett zeneművészek.

A Rendőrzenekar évente számos alkalommal lép fel hazai és külföldi koncerteken, zenekari parádékon és állandó szereplője a Belügyminisztérium, valamint a Magyar Rendőrség protokoll rendezvényeinek.

Repertoárja a fúvós katonazenétől a nagyzenekari koncertműveken át, egészen a könnyűzenei feldolgozásokig terjed.

A zenekar feladata ma is ugyanaz, mint az elmúlt kilenc évtized alatt: az egyetemes zenekultúra terjesztése.

 

15:00 Német koncert és táncbemutató

 

16:45 Musique du Soleil

Az együttes 2016. januárban alakult, Galambos Ernő (ex-M.É.Z. és ex-Sonia és a Sápadtarcúak) és Kovács Andor (Korai öröm, ex-Zagar) akusztikus gitárosok alapításával. Pár hónap múlva csatlakozott hozzájuk Hegyessy Ákos (ex-Sonia és a Sápadtarcúak) elektromos bundnélküli basszusgitáron és Angler Ákos (Karácsony James, Sziámi AndFriends) ütős hangszereken. 2016 októberében a zenekar rögzítette tíz saját szerzeményét, amiknek a hangkeverési munkálatai még folynak, de 2017 nyarán biztosan publikálva lesznek a dalok.
A Musique du Soleil kizárólag saját szerzeményeit játssza akusztikus hangszerelésben.

 

18:00 Freddie

Fehérvári Gábor Alfréd (született 1990. április 8.) magyar énekes, akit a Rising Star című tehetségkutató műsorból ismerhetünk. Már a Rising Star előtt is zenélt és voltak kisebb fellépései egyik barátjával, ahol rendszerint nemcsak énekelt, hanem gitározott is. Sokan javasolták neki, hogy ne rejtegesse tovább magát és mutassa meg mindenkinek, hogy mit tud. A tehetségkutató verseny előtt nem vett részt ilyen jellegű műsorokban és még énektanárhoz se járt.

 

A kereskedelmi főiskolát végzett énekes a “zuhanyzós fiú” becenévvel vonult be a köztudatba: bemutatkozó kisfilmjében mesélte magáról a Rising Starban, hogy sokáig a zuhanyrózsa volt egyetlen igazi hallgatóközönsége. A 2015-ös műsorban aztán, amelyben egyébként 4. helyén végzett, olyan előadók dalainak reprodukálásával taglózta le a zsűrit és a közönséget, mint James Arthur, John Newman, Bruno Mars, a Kings of Leon vagy az Ocho Macho.

 

 

20:00 Random Trip

Fantasztikus fellépőkkel várja a XII. kerületi Hegyvidéki Napokra közönségét az ország

legnépszerűbb improvizatív koncertsorozata, a Random Trip: az est egyik sztárvendége, Dés László dzsesszzenész mellett mikrofont ragad két lenyűgöző énekesnő, Tóth Vera és Fábián Juli, az Irie Maffia egyik fenegyereke, MC Kemon, valamint Herbert Shaw a Soul Surge zenekar frontembere. Nagyszerű zenészek rögtönöznek a színpadon ezúttal is: Zahár Fanni fuvolista, Szebényi Dániel billentyűs, Vígh Arnold basszusgitáros és Gábor Andor ütőhangszeres egészítik ki az alaptagok, Delov Jávor dobos és DJ Q-Cee játékát. Az este folyamán ráadásul egy meglepetésvendég is színpadra lép egy igazi zenészlegenda személyében!

 

Lineup:

Dés László – szaxofon

Tóth Vera – ének

Fábián Juli – ének

MC Kemon (Irie Maffia) – rap

Herbert Shaw (Soul Surge) – ének, rap

Zahár Fanni – fuvola

Gábor Andor (Fábián Juli & Zoohacker) – ütőhangszerek

Szebényi Dániel (Freddie) – billentyű

Vígh Arnold – basszusgitár

DJ Q-Cee (Vinyl Warriorz) – lemezjátszó, beatbox

Delov Jávor – dob

 

 

KISSZÍNPAD

 

22:00 Padam – Kárász Eszter sanzonestje Edith Piaf emlékére

Verses-zenés sanzonest, melyben közismert és közkedvelt Edith Piaf-dalok és kevésbé ismert sanzonok elevenítik fel Párizs és a Montmartre hangulatát.

“Sanzont énekelni a világ legszebb mestersége. Nem hiszem, hogy létezne nagyobb, teljesebb öröm, mint a művészé, aki érzi, hogy néhány refrénnel saját gazdagságából ad át valamit a hallgatóinak.”(Edith Piaf)

 

Kárász Eszter (ének)
Wagner-Puskás Péter (harmonika)
Veér Csongor (hegedű)
Nemes Janó (klarinét)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
jún
2017

Musique du Soleil | HEGYVIDÉKI NAPOK

Az együttes 2016. januárban alakult, Galambos Ernő (ex-M.É.Z. és ex-Sonia és a Sápadtarcúak) és Kovács Andor (Korai öröm, ex-Zagar) akusztikus gitárosok alapításával. Pár hónap múlva csatlakozott hozzájuk Hegyessy Ákos (ex-Sonia és a Sápadtarcúak) elektromos bundnélküli basszusgitáron és Angler Ákos (Karácsony James, Sziámi AndFriends) ütős hangszereken. 2016 októberében a zenekar rögzítette tíz saját szerzeményét, amiknek a hangkeverési munkálatai még folynak, de 2017 nyarán biztosan publikálva lesznek a dalok.

A Musique du Soleil kizárólag saját szerzeményeit játssza akusztikus hangszerelésben.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
jún
2017

Freddie | HEGYVIDÉKI NAPOK

Fehérvári Gábor Alfréd (született 1990. április 8.) magyar énekes, akit a Rising Star című tehetségkutató műsorból ismerhetünk. Már a Rising Star előtt is zenélt és voltak kisebb fellépései egyik barátjával, ahol rendszerint nemcsak énekelt, hanem gitározott is. Sokan javasolták neki, hogy ne rejtegesse tovább magát és mutassa meg mindenkinek, hogy mit tud. A tehetségkutató verseny előtt nem vett részt ilyen jellegű műsorokban és még énektanárhoz se járt.

A kereskedelmi főiskolát végzett énekes a “zuhanyzós fiú” becenévvel vonult be a köztudatba: bemutatkozó kisfilmjében mesélte magáról a Rising Starban, hogy sokáig a zuhanyrózsa volt egyetlen igazi hallgatóközönsége. A 2015-ös műsorban aztán, amelyben egyébként 4. helyén végzett, olyan előadók dalainak reprodukálásával taglózta le a zsűrit és a közönséget, mint James Arthur, John Newman, Bruno Mars, a Kings of Leon vagy az Ocho Macho.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
jún
2017

Random Trip | HEGYVIDÉKI NAPOK

Fantasztikus fellépőkkel várja a XII. kerületi Hegyvidéki Napokra közönségét az ország Legnépszerűbb improvizatív koncertsorozata, a Random Trip: az est egyik sztárvendége, Dés László dzsesszzenész mellett mikrofont ragad két lenyűgöző énekesnő, Tóth Vera és Fábián Juli, az Irie Maffia egyik fenegyereke, MC Kemon, valamint Herbert Shaw a Soul Surge zenekar frontembere. Nagyszerű zenészek rögtönöznek a színpadon ezúttal is: Zahár Fanni fuvolista, Szebényi Dániel billentyűs, Vígh Arnold basszusgitáros és Gábor Andor ütőhangszeres egészítik ki az alaptagok, Delov Jávor dobos és DJ Q-Cee játékát. Az este folyamán ráadásul egy meglepetésvendég is színpadra lép egy igazi zenészlegenda személyében!

Lineup:

Dés László – szaxofon

Tóth Vera – ének

Fábián Juli – ének

MC Kemon (Irie Maffia) – rap

Herbert Shaw (Soul Surge) – ének, rap

Zahár Fanni – fuvola

Gábor Andor (Fábián Juli & Zoohacker) – ütőhangszerek

Szebényi Dániel (Freddie) – billentyű

Vígh Arnold – basszusgitár

DJ Q-Cee (Vinyl Warriorz) – lemezjátszó, beatbox

Delov Jávor – dob

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
jún
2017

Padam – Kárász Eszter sanzonestje Edith Piaf emlékére | HEGYVIDÉKI NAPOK

Verses-zenés sanzonest, melyben közismert és közkedvelt Edith Piaf-dalok és kevésbé ismert sanzonok elevenítik fel Párizs és a Montmartre hangulatát.

“Sanzont énekelni a világ legszebb mestersége. Nem hiszem, hogy létezne nagyobb, teljesebb öröm, mint a művészé, aki érzi, hogy néhány refrénnel saját gazdagságából ad át valamit a hallgatóinak.”(Edith Piaf)

Kárász Eszter (ének)
Wagner-Puskás Péter (harmonika)
Veér Csongor (hegedű)
Nemes Janó (klarinét)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
jún
2017

HALÁSZ JUDIT-KONCERT | HEGYVIDÉKI NAPOK

Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit közel harminc éve énekli a hazai könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében a gyerekeknek, akik – Magyarországon elsőként – a Mosoly-Rend lovagjának választották. A Vígszínház és a magyarországi UNICEF elnökségi tagja. A magyar állam Jászai Mari – és Érdemes Művész – díjjal, a Magyar Köztársasági Tiszti Keresztjével, valamint Kossuth díjjal jutalmazta eddigi munkáját.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
jún
2017

STAR WARS 501-es Légió Magyarországi Helyőrség | HEGYVIDÉKI NAPOK

 

Az 501-es Légió egy nemzetközi Star Wars jelmezes klub, ami 1997-es megalakulása óta már több mint 10.000 tagot számlál 60 országban. A Magyarországi Helyőrség 2006-ban alakult. Jelmezeseink évente közel száz jótékonysági és egyéb rendezvényen vesznek részt. A Hegyvidéki Napokon vívásbemutatót, rohamosztagos kiképzést, jedi lovag képzést tartanak.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
jún
2017

Ki viszi át | Szirtes Edina Mókus és a vonós négyes | HEGYVIDÉKI NAPOK

Szirtes Edina Mókus érzelmekkel mélyen átitatott koncertje örömről, bánatról, küzdelemről, és a mindent átfogó mélységes mély szeretetről, melyhez a szavakat magyar költők ismert versei adják, a zenét Mókus írta. Néha túláradóan őszinte, néha hihetetlenül pörgős és játékos, de minden pillanatában magával ragadó, igazi örömzene, amelynek előadásában kitűnő zenészkollégái segítik a zeneszerzőt.

közreműködnek:
Szirtes Edina Mókus – ének, hegedű, looper
Csonka Gábor – hegedű
Haraszti Krisztina: brácsa
Hegyaljai Boros Zoltán: brácsa
Kertész Endre – gordonka
Födő Sándor – ütősök
Hámori Máté – gitár

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
jún
2017

NAPRA | HEGYVIDÉKI NAPOK

A  világzenét játszó együttes 2004. őszén alakult meg Budapesten. Dalaik közös kiindulópontja a Kárpát-medence népzenéje, amelyet azonban nem autentikus formában adnak elő, hanem a mai, újszerű hangzásra törekedve. A zenekar tagjai korábban világ- és népzenei együttesekben játszottak. Az elektronikus és az akusztikus hangzás elegyítése, az elektronikus hangszerek – dob, basszusgitár, gitár – a népiekkel: hegedűvel, brácsával, cimbalommal, tangóharmonikával együtt megszólaltatva eredményezi a Naprára jellemző egyedi hangvételt.

Both Miklós – ének, gitár
Krámli Kinga – ének
Bobár “Boby” Zoltán – harmonika, brácsa, zongora
Hegedűs Máté – hegedű
Pfeiler Ferenc – dobok
Winter Csaba – basszusgitár

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
jún
2017

Cream de la Pop | HEGYVIDÉKI NAPOK

A négytagú, franciául egyáltalán nem beszélő zenekar 2013. tavaszán tett szent fogadalmat, hogy közös erővel megmentik a ’90-es évek számukra legkedvesebb magyar dalait a kifakulástól és a lassú elmúlástól. Mi sem alkalmasabb erre – gondolták -, mint egy másik veszélyeztetett zenei kinccsel való házasítás. ez pedig a „manouche”, a ’30-as évek francia swing stílusa, melyet Django Reinhardt tett híressé, de most a Hip Hop Boyz, a ShyGys, a Sing Sing, a Carpe Diem és még sok más előadó dalaival tündökölhet ismét régi pompájában.

Tehát mindenki kösse fel a „susinacit”, kopogjanak a „triplatalpú” cipők a parketten és hunyorogjunk a disco gömbbe!

Éljenek a ’90-es évek! Vive le Swing!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
jún
2017

Zrínyi Pop | HEGYVIDÉKI NAPOK

A Zrínyi Pop az ország első számú gasztro-swing zenekara, a 20′-as évek Amerikája és a francia manouche jazz életérzés köszön vissza zenéjükben, Kárpát-medencei népzenével fűszerezve. Ahogy egy jó bor is, a gasztronómiai élmények elengedhetetlen kísérője a Zrínyi Pop. Igazi csemege, ínyenceknek!

Tagok:

Hermann Gábor (Hego) – gitár

Horkai András – gitár

Gyík Rezső – nagybőgő

Katók István – szaxofon

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
jún
2017

SZABADPOLC

Könyvcserebere szabadon a Sirály sétányon. Ha elhozza régi, megunt, esetleg több példányban meglévő szépirodalmi vagy ismeretterjesztő könyvét, becserélheti a Szabadpolcon található könyvek bármelyikére. A könyvállomány folyamatosan cserélődik, újul. A jó állapotban lévő, becserélhető könyvek száma maximum tíz darab.

Szabadpolc június 14-től augusztus 30-ig 17:00-21:00 között, a téli időszakban minden szerdán 15:00-19:00 óra között a Sirály sétányon.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
jún
2017

Be true and love | Takács Nikolas | Lemezbemutató nagykoncert

Takács Nikolas új albuma hűen tükrözi az énekes lelkivilágát, világról alkotott nézetét, hitvallását. Ahogy ő mondja, ez a lemez „a lelke meztelen lenyomata”. Az új dalok mellett, mint például a “Ne nézd az órát!”, a  “Be true and love” mellett felcsendül néhány korábbi sláger is.

A zenekar:

Kardos Norbert – zongora

Balogh László  – dobok

Takács Donát – basszusgitár

Herold Péter – szaxofon

Molnár Levente – billentyűk

Kiss Enikő – vokál

Mészáros Tamás – vokál

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
jún
2017

Nemzetközi Karmester és Karnagy Mesterkurzus Gálakoncert | Szolnok Masterclass | Klassz.BENT

Sokszínű repertoárral érkeznek Budapestre az ifjú nemzetközi karmesterek és karnagyok.

A  Gálakoncerten a Szolnoki Mesterkurzus kiemelkedő résztvevői vezénylik az Szolnoki Szimfonikus Zenekart és a Bartók Béla Kamara kórust. Az est folyamán olyan remekművek csendülnek fel, melyeknek előadásmódját Maestro Alpaslan Ertüngealp és Maestro Izaki Masahiro útmutatásai szerint tökéletesítettek a fiatal tehetségek a június eleji intenzív kurzus során. A hangversenyen egy az alkalomra összeállított válogatás hangzik el a bécsi klasszika, a romantika és a 20.századi zeneirodalom meghatározó műveiből.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
jún
2017

KODACHROME | SIRÁLY.GITÁR

Valamikor a kilencvenes években két srác Magyarország két különböző pontján, elsősorban szüleik zenei ízlésének köszönhetően, nemcsak az éppen aktuális irányzatok zenéit, hanem Simon and Garfunkel számokat hallgat a vasárnapi ebédhez…

A Kodachrome egy olyan akusztikus duó, ahol a jól ismert dalok, mint a Sound of silence, a Mrs. Robinson vagy a Scarborough fair Jobbágy Bence és Méhes Adrián előadásában szólalnak meg, közelebb hozva az örök érvényű Paul Simon-dalokat a ma emberéhez.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
jún
2017

Loreto Normanhurst Choir & Orchestra | Klassz.Kert

A Loreto Normanhurst egy katolikus lány főiskola Ausztráliában, Sydney egyik északi városrészében. A Főiskola zeneművészeti kara nagylétszámú és pezsgő: a hangszeres és ének szakos hallgatók részt vesznek az iskola számos zenei együttesének munkájában.

Az együttes az ötödik európai zenei turnéjára sokszínű zenekari repertoárral, valamint szakrális és világi kórusművekkel készül.

Loreto Normanhurst is a Catholic Girls’ High School situated in the Northern suburbs of Sydney, Australia.  It has a large and vibrant Music Department and many students are either studying musical instruments or singing and are involved in a number of the school’s diverse musical ensembles.

For their fifth European Music Tour, the ensemble has prepared a repertoire which includes both sacred and secular choral works and a diverse range of orchestral repertoire.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
Júl
2017

MADELEINE PEYROUX | GET CLOSER CONCERTS

A francia-amerikai énekes, Európa és Amerika kedvence, Madeleine Peyroux világi himnuszokkal, új lemezének anyagával mutatkozik be végre a magyar közönség előtt. A Secular Hymns egészen különleges keverékét nyújtja a megszentelt és a profán daloknak. Egész pontosan húsz évvel azután, hogy első lemeze egy csapásra híressé tette, Peyroux új anyagát egy templomban vette fel, közönség előtt, állandó bőgősével és gitárosával, utólag is csak minimális mértékben tökéletesítve a felvételeket. Ez a helyszín, egy Oxford környéki koraközépkori templom akkor ihlette meg, amikor egy exkluzív meghívás alkalmával először adott itt koncertet. A lemezre gospel témák, mai énekes-dalszerzők dalai (Tom Waits, Townes Van Zandt és Allen Touissant) és néhány örökzöld közül válogatott, de mindegyik erős blues lüktetéssel, és a lehető legszemélyesebb hangvételben szólal meg. Peyroux azt mondta a lemezanyagról, hogy ő mindig is a zenében élte meg a spiritualitást, és ezek a dalok mind egyediek, személyesek, sőt bensőségesek. Ám az egész lemezre is vonatkozik, amit a legnagyobb sláger címe ígér: Everything I Do Gonna Be Funky (From Now On).

Peyroux Amerikában, Georgia államban született 1974-ben, de miután szülei tinédzserkorában elváltak, anyjával Franciaországba költöztek. Itt kezdett el énekelgetni, majd huszonkét évesen felvette a Dreamland című lemezt, és ezzel rögtön nagyhatású és népszerű énekesnővé vált. Sokat merít a jazzből, büszkén fogadja, ha Billie Holiday-éhoz hasonlítják a hangját, de Ray Charles, Joni Mitchell, sőt a francia sanzon legnagyobbjai is hatással voltak saját, jellegzetesen fátyolos, de sokszor felszikrázó, sűrű érzelmi töltetű hangszínére. Az új lemezen közreműködő Jon Herington gitáros és Barak Mori bőgős Budapestre is elkísérik az énekesnőt, aki gyakran vesz kézbe maga is gitárt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
Júl
2017

Caulfield Grammar School Chamber Strings & Caulfield Grammar School Kreisler Strings | Klassz.Kert

A Caulfield Grammar School Chamber Strings a Caulfield Grammar School két kampuszának középiskolásaiból alakult együttes. A zenekar tagjai rendszeres fellépői olyan koncerttermeknek, mint a Melbourne Concert Hall, a Melbourne Recital Centre és a melbourni St. Paul’s Cathedral.

A Caulfield Grammar School Kreisler Strings a Caulfiled Grammar School három vonósegyüttesének egyike. Számos, az iskolához kötődő eseményen lépnek fel: koncerteken, iskolai rendezvényeken, és közösségi programokon.

Az ausztrál vonószenekarokat Jason Leinkauf és David Summerton vezényli.

 

Chamber Strings is an auditioned ensemble which is comprised of secondary school aged students drawn from the two senior campuses of Caulfield Grammar School. They regularly perform at venues such as the Melbourne Concert Hall, the Melbourne Recital Centre and St. Paul’s Cathedral in Melbourne.

Kreisler Strings are also one of the three string ensembles at Caulfield Grammar School. They perform at numerous school related function each year including concerts and events organised by the school as well as community-based events.

The Australian String ensembles are conducted by Jason Leinkauf and David Summerton.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
Júl
2017

OTI ACOUSTIC | SIRÁLY.GITÁR

Egy hang és egy basszusgitár – az Oti Voice & Bass formáció mindössze ezen a két „hangszeren” szólaltatja meg popfeldolgozásait saját felfogásban, improvizációs, jazzes, szólisztikus elemekkel díszítve.

 

Horváth Ottilia | ének

Kővári Péter | gitár

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
Júl
2017

UNISSON KÓRUS | KLASSZ.BENT

A 130 kóristából és zenészből álló francia Unisson kórus Frédéric Gente vezetésével bemutatja Karl Jenkins: “The armed Man” / „Mise a békéért” c. művét.

 

Az Unisson kórus

A kórus a régió három különböző együttesből áll: az „Opus 27” nevezetű, az Amicale de Navarre melletti evreux-i kórusból; a Petit-Quevilly zeneiskola „Ode Game” kórusából; valamint az houpeville-i „Aéicale Laique” kórusból. A három kórus egy, koncertekre készített közös repertoárt hozott létre.

A kórusok tagjai amatőrök, de heti rendszerességgel próbálnak. A koncertekre való felkészülés többnapos kurzusok formájában történik. A repertoár főként klasszikus darabokból áll.

A kórus vezetője Frédéric Grente, hivatásos kórusvezető.

A kórus fellépett többek között Jean-Louis Bretagne orgonistával, Fauré Requiemét zongoristával, előadta Vivaldi Gloriáját, illetve legutóbb a Petite Suite de Dogorát.

Az Unisson kórus több fesztiválon is részt vett, mint például Les voix sur bergesben, Párizsban, Voix et cheminben, Seine Maritime-ben. 2016 júniusában a 15. Église en Seine fesztivál nyitódarabját az Unisson kórus énekelte.

A formáció a helyi Rotary Clubbal együttműködve két koncertet is adott a roueni katedrálisban. Az eseményen 1700 néző vett részt.

 

Frederic Gente

1972-ben született Evreux-ben. 5 éves korában már az „Eure inter” újság által szervezett kórusversenyben vett részt. 1981-ben felvételt nyert az evreux-i konzervatóriumba. A Paul Bert gimnánizum zenei tagozata után a roueni régió állami konzevatóriumában (Conservatoire National de Région de Rouen) folytatja tanulmányait. 1992-ben zenei érettségit tesz. Megismerkedik Jean-Louis Barbier kórusvezetővel, akinek köszönhetően előtérbe kerül életében az éneklés.

A Notre-Dame de Lourdes de Sotteville-Lès-Rouen gyermekkórus vezetője lesz, majd Jean-Louis Barbier asszisztense a roueni Polifonikus Művészeti Központban és a roueni konzervatóriumban. Egy évig tartó tanítás után Frederic Gente a petit-quevilly zeneiskolába szerződik, ahol zeneórákat, kórus és énekórákat ad, valamint színpadi kifejezés kurzusokat tart. Különböző iskolák meghívottjaként, a Nemzeti Színpad (Scène Nationale) és Transzeurópai Színpad több előadásában részt vesz a rendezésben.

2001 és 2014 között a malaunay-i zenei és művészeti iskola kórusának, 2007 és 2009 között a „Vox Europa” hivatásos kórus vezetője. Ezen kívül a Vocal Constellation együttes művészeti igazgatója, mely együttes a capellában vagy zongorakisérettel éneklő kórusok által énekelt filmzenékre specializálódik.

Frédéric Gente 12 éven át az evreux-i „Enchent’eure” kórus vezetője, majd 2012 szeptemberétől az új „Opus 27” kórus vezetője is Evreux-Navarre-ban. Ugyanebben az évben a roueni Alkalmazott Tudományok Nemzeti Intézetének zenei szekciójának igazgatójává nevezik ki. 2013 és 2015 között a Caen melleti található mondeville-i konzervatórium kamarakórusának vezetője. 2014 és 2016 között a roueni Orange alapítvány kórusát vezeti. 2014-től  az houpeville-i „Amicale Laique” kórus, 2015 szeptemberétől a calvadosi „Esperacanto” kamarakórus vezetője.

 

Billentyűsök : Marie-Christine Pognon, Félix Pognon

Basszusgitár: Hubert Laporte

Brácsa és dob: Valérie Grente

Dob: Timothé Chaplet

Trombita: Joel Dos-Reis

Hegedű: Clara Sellincourt

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
Júl
2017

BARNA MARGIT | SIRÁLY.GITÁR

Barna Margit énekes-dalszerző fiatalkora óta foglalkozik zenéléssel. Koncertezni 2009-ben kezdett, először együttessel, 2014 óta pedig szólóban. 2015 nyarán elnyerte a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai díját.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
Júl
2017

BAKELIT.PLACC

Gyerek, klasszikus, jazz, rock zene valódi bakelit (LP) lemezeken.
A Sirály sétányon csütörtök délutánonként egy valódi lemezjátszón szólalnak meg ismert és kevésbé ismert felvételek régi “fekete lemezeken”. A program nem titkolt célja, hogy e kezdeményezés nyomán a klasszikus bakelitek újra előkerüljenek, a mai gyerekek is megtapasztalhassák a recsegős-ropogós mese és zenehallgatás élményét.
Kérjük, hogy aki szeretné a nagyközönséggel is megosztani otthoni lemezgyűjteményének egy-egy darabját az alábbi stílusok egyikében, jelezze a bakelit@momkult.hu e-mailcímen:
– gyereklemez (mese, zene);
– klasszikus zene;
– jazz;
– rock.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
Júl
2017

HANGÁCSI MÁRTON | SIRÁLY.GITÁR

Hangácsi Márton a magyar egyszemélyes előadók élvonalát erősíti. A koncertrepertoárját saját dalok és feldolgozások (Black Keys, Asaf Avidan, Passenger, Coldplay) egyaránt jellemzik. Első kislemeze 2012 novemberében jelent meg, ugyanazon évben, amikor a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai díját neki ítélték.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
aug
2017

Orquesta Típica Budapest | Klassz.Kert

A Pesti Tangózenekar (Orquesta Típica Budapest) az egyetlen hazai „orquesta típica”, amely az argentin tangózenekarok hagyományos felállásával – bandoneon(ok), vonós(ok), zongora és nagybőgő – a tangózene fénykorát eleveníti fel. A repertoár azonban nem szűkül le a kezdeti időszakok dalaira: a 20-as évek nagy klasszikusaitól Carlos Gardel slágerein át egészen a tangó nagy reformere, Astor Piazzolla táncolható darabjaiig mindenre nyitottak a zenészek.

Műsorvezető: Lukácsházi Győző

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
aug
2017

Szalai Éva | Klassz.lépcső

Főleg a XVIII–XIX. században volt nagy divatja a polgári családokban és főúri szalonokban zajló, kötetlen beszélgetésekkel és borozgatásokkal egybekötött zenei eseményeknek, amelyeken többnyire a zongora vált főszereplővé – amely hangszert két, sőt gyakran négy kéz szólaltatott meg. Ezt a házimuzsika hangulatot akarjuk a MOM Kulturális Központ előtt, a szabad ég alatt megteremteni, és megmutatni, mi volt a közös Mozartban, Brahmsban és Gershwinben: ha más nem is, az mindenképpen, hogy mindannyian örökérvényű zenéket hagytak az utókorra. A zenés utazásban kiváló fiatal muzsikusok segítenek majd: a több nemzetközi versenyen is fölényesen szereplő Szalai Éva zongoraművész, aki felsőfokú tanulmányait Budapesten, Madridban és Hágában végezte, valamint a zeneakadémiai koncertek műsorvezetőjeként ismert zenetörténész–publicista, Tóth Endre, aki ezúttal nem csak konferálni fog.

 

Szalai Éva – zongora

Tóth Endre – műsorvezetés, zongora

 

Fotók:

Szalai Éva (Fotó: Raffay Zsófia)

Tóth Endre (Fotó: Nagy Attila/Müpa)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
aug
2017

BENCZE ALMA QUARTET | JAZZ.KERT

Bencze Alma a Kodolányi János Főiskola Jazz ének szakán tanult, ahol 2013-ban szerezte meg diplomáját. Kvartettjével már több éve játszanak együtt, s kisebb átalakulást követően idén tavasszal a zenekar friss lendülettel és megújult műsorral állt a közönség elé. Repertoárjukon gondosan válogatott, egyedileg meghangszerelt átdolgozások szerepelnek. Komoly hangsúlyt fektetnek arra, hogy az egyes darabokat értelmezésénél a dalszövegek a zenével egyenrangú súllyal szerepeljenek, hogy ez a gyakorta „másodrangúnak” tekintett összetevő teljes értékű része lehessen a zenei élménynek. Az eredmény olyan muzsika, melyben a megkomponált keretek dallamos és magával ragadó lüktetése üdítő egységet alkot a jazz improvizatív szabadságával. Zenéjüket nem csak a jazz kedvelőinek, hanem minden zeneszerető érdeklődőnek szeretettel ajánlják.

Közreműködik:

Bencze Alma – ének
Lachegyi Máté – zongora
Baksa Péter – basszusgitár
Huszár Ákos – dob

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
aug
2017

JOE FRITZ BAND | JAZZ.KERT

A Joe Fritz Band alapítója, Joe Fritz jazzklarinétos az utóbbi húsz évben az Egyesült Államokban és Ausztráliában is eltöltött éveivel együtt, eddig összesen 51 lemezen játszott, három világversenyen ért el dobogós helyet, és 2010-ben 5000 jazzklarinét-rajongó szavazata alapján bekerült a világ 30 legjobbja közé a fiatalok mezőnyében.

2017-ben két új produkció is születik, egy poposabb hangzású műsor, Jaksity Kata közreműködésével, aki Adele, Norah Jones és Judy Garland dalait rakta egy csokorba, valamint egy jazzshow, amelyben a nagy amerikai jazzénekesek előtt tiszteleg Szulák Andrea, a Joe Fritz Band kíséretével

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
aug
2017

JaMese zenekar | JAZZ.KERT

A JaMese napjaink egyik legizgalmasabb etno-jazz zenekara, amely Molnár Emese énekesnő szabad asszociációit és történeteit jeleníti meg zenében. A JaMese szerzemények sajátos világot teremtenek, amelyet a dallam és a szöveg szoros szimbiózisa ad.

Molnár Emese énekesnője az egyre ismertebb “acoustic pop quartet”-nek, a Why Not-nak. 2012-ben saját zene megírásába fogott, majd mellé gyűjtött három nagyszerű alkotótársat: Udvarhelyi Gábort (gitár), Éder Ferenc “Lá” (basszusgitár) és Badics Márk (dob). Egy éven keresztül játszották dalaikat, majd felvették első lemezük hanganyagát. A JaMese szerzemények a koncerteken és a lemezen is sajátos világot teremtenek. Néhol a népköltészet egyszerűségével szólítja meg hallgatóját, mint a Csak a napba című „modern csujogató”, néhol pedig mágikus, kitalált nyelven susog, mint a Beluleja című “ősi ének”. A magával ragadó dallamot a felvételen Szőke Szabolcs gadulkán kíséri.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
Sze
2017

ELECTRO DELUXE | JAZZY FESZTIVÁL

Az Electro Deluxe egy francia Nu Jazz formáció. A zenészek 2001 óta muzsikálnak együtt, zenéjükben többféle stílus keveredik, a soul, a funky, a swing, a hip-hop. A hangszeresek közül kiemelendő a basszusgitáros Jeremie Coke és a szaxofonos Thomas Faure játéka. Az amerikai frontember James Copley óriási showman, aki egy pillanatra sem engedi el a közönség figyelmét. Az Electro Deluxe-re a sokszínűség, és a hatalmas energia a jellemző, nem véletlenül tartják az egyik legfontosabb európai jazz produkciónak 2017-ben. A Jazzy Fesztiválon való fellépésük kétségtelenül az idei esztendő egyik legfontosabb jazz-eseménye.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
okt
2017

DE-PHAZZ | JAZZY FESZTIVÁL

A De-Phazz egy heidelbergi illetőségű downtempo nu jazz együttes, mely a modern zenei irányzatokat és a soul, a latin zene, a trip hop és a drum and bass elemeit ötvözi lounge-os hangkörnyezetben. Nevét a Destination Phuture Jazz kifejezésből eredeztethetjük. De-Phazz első embere Pit Baumgartner. A zenekar vokalistái Barbara Lahr, Karl Frierson és Pat Appleton. A zenekar állandó tagja továbbá a harsonán remeklő Otto Engelhardt.

A De-Phazz az idén ünnepli fennállásának 20 évfordulóját, ezért a Jazzy Fesztiválos koncertjük egyben ünnepi jubileumi koncert is. A De-Phazz-ről kijelenthetjük, hogy az elmúlt 20 év legfontosabb Nu Jazz zenekara. Produkciójuk mindig friss és izgalmas, sosem ismétli önmagát.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
okt
2017

WHITNEY – QUEEN OF THE NIGHT

Nagy-Britannia díjnyertes siker produkciója Magyarországon.

Whitney Houston zenéje tovább él ebben a színházi show előadásban, amely egyenesen a West End-ről érkezik Magyarországra.

Whitney Houston öröksége a zenéje és a stílus, amit képviselt. Paul Roberts, brit producer időt és fáradtságot nem sajnálva kereste az Államok és az egész Egyesült Királyság területén azt az énekest, akinek személyisége és hangja megfelelő ahhoz, hogy élethűen adja vissza mindazt, amit Whitney Houston képviselt. Több ezer énekest hallgatott meg, mire felfedezte a fiatal tehetséget, Rebecca Frecletont, aki valóban képes megjeleníteni Whitney-t a Queen of the Night c. show-ban.

Az élőzenével kísért produkcióban Rebecca hangja visszaadja mindazt, ami öt éve elveszett. A kétszer 50 perces show garantált zenei élmény mindazoknak akik szeretnék újra hallani többek között az I Wanna Dance With Somebody, az I’m Every Woman, az I Will Always Love You, a Saving All My Love, a Where Do Broken Hearts Go, a Greatest Love Of All című dalokat. Tisztelettel adózva egy valódi zenei legenda előtt, a show lelkes kritikákat kap a világ minden tájáról. Az élményt a professzionális zenekar és vokál énekesek, a táncosok, illetve a show-hoz kapcsolódó vizuális elemek biztosítják.

Bővebb információ: www.queenofthenight.co

További időpontok: 2017. november 21., 22., 19:00

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
nov
2017

WHITNEY – QUEEN OF THE NIGHT

 

Nagy-Britannia díjnyertes siker produkciója Magyarországon.

Whitney Houston zenéje tovább él ebben a színházi show előadásban, amely egyenesen a West End-ről érkezik Magyarországra.

Whitney Houston öröksége a zenéje és a stílus, amit képviselt. Paul Roberts, brit producer időt és fáradtságot nem sajnálva kereste az Államok és az egész Egyesült Királyság területén azt az énekest, akinek személyisége és hangja megfelelő ahhoz, hogy élethűen adja vissza mindazt, amit Whitney Houston képviselt. Több ezer énekest hallgatott meg, mire felfedezte a fiatal tehetséget, Rebecca Frecletont, aki valóban képes megjeleníteni Whitney-t a Queen of the Night c. show-ban.

Az élőzenével kísért produkcióban Rebecca hangja visszaadja mindazt, ami öt éve elveszett. A kétszer 50 perces show garantált zenei élmény mindazoknak akik szeretnék újra hallani többek között az I Wanna Dance With Somebody, az I’m Every Woman, az I Will Always Love You, a Saving All My Love, a Where Do Broken Hearts Go, a Greatest Love Of All című dalokat. Tisztelettel adózva egy valódi zenei legenda előtt, a show lelkes kritikákat kap a világ minden tájáról. Az élményt a professzionális zenekar és vokál énekesek, a táncosok, illetve a show-hoz kapcsolódó vizuális elemek biztosítják.

Bővebb információ: www.queenofthenight.co

További időpontok: 2017. november 20., 22., 19:00

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
nov
2017

WHITNEY – QUEEN OF THE NIGHT

 

Nagy-Britannia díjnyertes siker produkciója Magyarországon.

Whitney Houston zenéje tovább él ebben a színházi show előadásban, amely egyenesen a West End-ről érkezik Magyarországra.

Whitney Houston öröksége a zenéje és a stílus, amit képviselt. Paul Roberts, brit producer időt és fáradtságot nem sajnálva kereste az Államok és az egész Egyesült Királyság területén azt az énekest, akinek személyisége és hangja megfelelő ahhoz, hogy élethűen adja vissza mindazt, amit Whitney Houston képviselt. Több ezer énekest hallgatott meg, mire felfedezte a fiatal tehetséget, Rebecca Frecletont, aki valóban képes megjeleníteni Whitney-t a Queen of the Night c. show-ban.

Az élőzenével kísért produkcióban Rebecca hangja visszaadja mindazt, ami öt éve elveszett. A kétszer 50 perces show garantált zenei élmény mindazoknak akik szeretnék újra hallani többek között az I Wanna Dance With Somebody, az I’m Every Woman, az I Will Always Love You, a Saving All My Love, a Where Do Broken Hearts Go, a Greatest Love Of All című dalokat. Tisztelettel adózva egy valódi zenei legenda előtt, a show lelkes kritikákat kap a világ minden tájáról. Az élményt a professzionális zenekar és vokál énekesek, a táncosok, illetve a show-hoz kapcsolódó vizuális elemek biztosítják.

Bővebb információ: www.queenofthenight.co

További időpontok: 2017. november 20., 21., 19:00

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
nov
2017