Kiállítás Roberto Cifarelli jazz fotóiból | Get Closer Jazz Fest 2018

Roberto Cifarelli napjaink egyik legfontosabb jazz-fotográfusa. Minden olyan olaszországi helyszínen, ahol jazzt játszanak, Roberto Cifarelli alakja évek óta szerves részét képezi a színpadnak. Kimeríthetetlenül szenvedélyes jelenlétével örömöt, derűséget és lelkesedést közvetít, ezért ha ritkán távol marad, hiánya egyből feltűnik.
Fotóit rendszeresen használják a legfontosabb kiadók, a Blue Note és az ECM. ​

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
ápr
2018

LUTZ DÓRA FOTÓKIÁLLÍTÁSA

Mindenki játszótere

“Rota egy Cádiz megyei, andalúz kisváros Spanyolország délnyugati partján. Az alig 30.000 lelket számláló község megélhetése főként három pilléren nyugszik: a közelben lévő tengerészeti központon, az építőiparon és a turizmuson. Az utóbbi egyértelműen szezonális, és mikor a 2008-as gazdasági válságban elvesztettek még egy oszlopot, megpróbáltak a maradék másfél lábon talpon maradni.

2017 januárjában tapasztaltam meg Andalúzia ezen alvó csodáját, mikor egy hónapot töltöttem a Pinea Linea de Costa művésztelepén. Viszont nem egy küszködő várost láttam magam körül, mely szebb napokat is megélt már, hanem egy elhagyott játszóteret, ahova egy nap visszatérnek az emberek és újra ünnepelni fogják. Nem csak szezonálisan.”

 

Betolakodók

“Skagaströnd egy 460 lakosú falu Izland északi partján. A helyiek főként halászatból és halfeldolgozásból élnek, szabadidejükben összejönnek a hely egyetlen kocsmájában, és egy szál pulóverben járják az utcát, ha már +10 fok körül van a hőmérséklet. A hagyományok ápolása mindennapjaik része, ahogy az is, hogy a más dolgával másnak kell foglalkoznia. Mégis nyitott gondolkodású közösségre vall, hogy 2008-ban nem csak megengedték a NES művésztelepnek, hogy elkezdje ott működését, hanem rendelkezésükre bocsátották a közösség tulajdonában lévő stúdiót, valamint három lakóházat. Közvetlenül a jövendőmondó központ mellett.

A 2016 decemberi ottlétem alatt megkíséreltem képekbe foglalni a helyiek mentalitását anélkül, hogy beléptem volna otthonaikba, betolakodtam volna magánéletükbe. Egy általuk képviselt szemléletet, amivel képesek egy olyan ingerszegény környezetben épelméjűnek maradni, melyben mások néhány hét alatt könnyedén megbolondulnak.”

/Lutz Dóra/

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
máj
2018

ALOHA FESZTIVÁL | CSALÁDI NAP

Ünnepeljük együtt a családokat, és az összetartozás élményét különleges módon!

Tartsanak velünk, és fedezzék fel a Hawai’i kultúrában rejlő értékeket!

Sokszínű programmal készülünk, melyre gyermekeket és felnőtteket egyaránt várunk!

Lesz kézműves sarok, ahol mindenki felfűzheti a saját füzérét, láncát, amit tradicionális technikával készíthetnek el a foglalkozások vezetőivel, színezhetnek, rajzolhatnak kedvükre, ősi játékokat próbálhatnak ki, sőt még több feladatból álló kvízben is részt vehetnek garantált nyereményért.

A felnőtteket is várjuk érdekes programokkal, hiszen gyönyörködhetnek a kiállított fotókban, hangszerekben, élménybeszámolókat, érdekes előadásokat hallgathatnak a Hawai’i kultúrával kapcsolatban.

Nem utolsó sorban a kicsik és a nagyok egyaránt autentikus hawai’i hula táncbemutatókat nézhetnek meg, illetve részt vehetnek táncoktatásban is.

A programok ingyenesen látogathatók.

Mindeközben érdekes, a szigetekről származó ajándéktárgyakat vásárolhatnak az érdeklődők.

A színházteremben 19.00 órától az Aloha Hawai’i című táncszínházi előadásra invitálunk. Az est folyamán tradicionális Hawai’i Hula táncok és énekek, természeti képek váltják egymást, miközben mesélnek a szigetvilág népének ősi világképéről és hagyományairól.

Jegyár: 2900,- Ft.

 

Aloha

 

A | Akahai | szelídség

L | Lokahi | egység

O | Olu’olu | kedvesség

H | Ha’aha’a | alázat

A | Ahonui | türelem

 

 

Résztvevők és közreműködők:

Magyar-Hawai’i Kuturális Egyesület

Aloha Társulat és Tánccsoport

Mana O Ka Hula Tánciskola

Print Friendly, PDF & Email
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestPrint this pageEmail this to someone
Részletek
aug
2018